Ако веќе си сака повеќе, можеш да дадеш 3-4 лажички од новиот вкус и продолжи со 50гр кашичка од тоа што има пробано. Подобро така отколку не дај боже да покаже алергија на нешто.
Читав,според светска здраствена организација дали од лани има промена во исхраната за бебиња да се почне од 4м и се да се воведува само на крај да бидат намирници кои се големи алергени.Количината да не се ограничува ,да се прати развојот на детето.Моите почнаа на 6м и едното близначе одма оброк 90 гр изеде и никаков проблем немав.Лани настина и не јадеше еден период па и дадов мултивитамински сируп и почна да јаде повеќе и се збуцка и одма се примети намали со физички активности ,повеќе седење.И намалив секој оброк а јадат по 200гр и по неколку лажички и за месец два се врати во форма
Брокула дадов пред десетина дена прво чиста да ја проба, одвратна му беше. Па ја мешав со тиква, па со батат и ептен му се свиѓаа кашите. Читав некаде дека тиквата било убаво да се меша со зелени бои така да одличен избор е, а и пребогата со витамини. Ставив прво малку, ми беше страв од грчеви, такви 3 мали гранчиња.
Тиквата нели спаѓа во овошја, па дали смее да се меша со зеленчук? Ама па и доматот е овошје според ова
Како се манифестира алергијата доколку ја има? Моето денес проба 2 лажички морков, сега забележав 2-3 црвени места на главчето, како брумчиња. Можно ли е тоа да е алергија?
Околу устата се најчесто ако е алергија се како црвенила ,брунчиња или пликови а ако се линии по образите и кратко траат претежно е интолеранција и во двата случаеви ако се појави се прекинува и се дава после година дена на детето.Ако се случи и тогаш пак таа намирница не се дава.
Ова беа во косата баш на главчето, веќе ги нема. Хмм може така се погодило, дали смеам утре да дадам пак морков, да видам дали ќе се повтори?
Малце) И онака прави лом,веќе има сила и подобрена моторика и ми ја џапа лажичката дур ја ранам,па се чепка сегде и пафта со рацете.Како прасе се прави
Со какво месо почнувате да ги храните бебињата?? Јас треба деновиве да почнам да воведувам месо и домашните ми велат дека многу тешко се наоѓало телешко месо. Замена што давате доколку не најдам?
Мајки дајте совет! Бебла моја само блендирано јаде, пасирано нема шанси одма плука. Ако не е доволно течно зготвено нема шанси да јаде. За јадење немаме проблем, си јаде. Само ми е страв да не се научи само на блендирано. Некој да се соочил со ваков проблем ?