Зависи што...Тиквицата само така се замрзнува, исто и тиква, морков, пашканат, целер...Пожелно е да се бланшираат карфиолот, брокулата, боранија, грашок, спанаќ...Овошјето се пастеризира во тегли инаку кога ќе се одмрзне од кеса се раскашавува.
Cresi i visni vaka zamrznav: gi izmiv ubavo, se isusija malki, gi narediv po posluzavnici i nekolku casa vo friz, koga se smrznaa gi preturiv po kesi. Sega si vadam po kolku mi treba. Nitu se zalepija nitu pak se raskasavija. Cekam domasni jagodi i so niv taka ke napravam...
И јас така замрзнав цреши и вишни исто замрзнав и каисии, ги измив, ги исушив и ги поделив во ќеси после само ќе си земам или за каша или за сок да му правам.
здраво мајки ние сме на ад млеко денес полниме 4 месеци бебусов ми е гладен па пробав со кашичка од јаболко супер ја јадеше, пред да муи дадам млеко му давав прво по 4лајчина а потоа по 6-7 еднаш во денот ...дали можи да ми кажите што да му давам следно и во колкава количина ајде вие што имате искуство...
Smetam deka ste premnogu mali za cvrsta hrana.Ako e gladen,ke mu dades mleko duri se zasiti.I nie sme od prv den na AD,pocnavme so kasicki na 5+10d.Smetam deka treba da pocekas uste min 1m.
Majki kupiv misirkino.Me interesira otprilika kolku se vari?Nie za nas sekogas samo sme go pecele.Vaka na oko mi stoi deka +- kako pileskoto ili gresam?
Можеби има пишувано назад низ темата, ама не можам да пребарувам. Колку често давате жолчка од јајце? Мојава се дави во жолчка.
За недела дена полниме 11месеци и јас давам два пати неделно или пρ.денес па по 4дена. И јас κога давам жолчκа не давам месо тој ден.
Дали некоја мајка знае како се складираат крушките? Имам домашни, непрскани кои сега стасуваат, па да знам дали компот да направам или можам и да замрзнам.
Женски од кога почнавте овошните каши да им ги правите со свежо овошје? Јас уште ги подварувам по малку
Веќе една недела му давам свежо овошје, син ми е 7+. Не го варам и цвеклото и морковот туку ги рендам па блендирам.
Морковот мора да се вари, тогаш ги испушта сите хранливи состојки. Свеж малтене за џабе го давате... И водата од варењето на морковот, и храна и лек е (ова од доктор на Инфективно)
Ова значи морковчето да се вари и да се блендира со водата во која се варело, само така е ,,лек,, Јас сега почнав и го варам до омекнување па со водичка го разредувам при блендирање.
nie sme skoro 8 meseci i mu dadov sveza jabolka na sin mi i posle ispovraka se,jas seuste varam i ovosje i zelencuci
Јас два пати му давав свежа круша и мислам дека му предизвика грчеви и пролив. Јаболката свежи ги давам.
Ние сме 10 месеци и СЕ варам .Така ми е посигурно за желудникот нејзин.Можда се губат дел од витамините но варам или на мн тивко или на пареа.Инаку и доматот кога се вари има поголема ефикасност отколку свеж.