Кога даде вишни и боровинки? На колку мес.? Ќе ја пробаме и таа..никој кај нас нема алергии на нешто па нема стрикно да ги одложувам..а и варена велиш така да ќе пробаме и од неа Такви имам купено за ко че немам време, или сме излезени практични се..дирек стискам на лажичка и лап
Солта се дава кога ќе се воведат сите оброци и месо.Мислам од 9м дека е препорачано за потребите на организмот само многу малку.
На 6 и пол најпрво јадеше кашичка со вишна и шумски плодови. Ама сега во оброк му ги ставив на 7 и пол месеци. Денеска и малина му дадов.
najverojatno se vodis po tabelata na bebe gotvac tamu skoro se e pokasno za voveduvanje, konkretno jas se vodam po sovet od pedijatat.Tuka sw preporacuva gluten od 4 do 6 meseci i se drugo etapno poleka da se voveduva i da ne se ceka mnogu dokolku neli nema vo familijata istorija na alergeni. Mojot dava preporaka se sto e sezonsko moze da se dava, na primer eve moeto e 10 meseci skoro a imame vovedeno i celo jajce.Mnogu luge mnogu mislenja i pravila najteskoto ostanuva na nas nie da odlucime po koe ke se vodime.
пченкарен гриз како на батерфлај зедов ист од био космос ама дека во бебе готвач е од 7+ и овде ми рекоа не е исто со палента, зедов на дивела.. Spoiler: Палента
Како не е ист? Во Биокосмос ми рекоа дека тоа е палента и истата работа е. И вкусот е ист и исто се припрема.
Јана јас сакам овес да воведам оти е полесен за варење за разлика од оризот и палентата.. Е ајде де исто е, ама овде со слика ми рекоа не е исто...веќе купив друга па прашав педијатар и ми рече тоа исто е и пратив слики и ми се насмеа...така да тоа е тоа. А зошто во бебе готвач е како посебно незнам.. @0ли @Butterfly1107
Боровинки и малини домашни дадовте првиот пат или може да земам замрзнати од продавница.. Има некоја разлика?
За варење мислиш како припрема или за стомакот најлесно? Зашто ова палентата полесно здравје, само не сфаќам зошто им даваме брашно зовриено во вода.
За мешето полесно Абе со ова новиве моди богами којзнае како ги раниме..ама да се следат трендови нели