Јас овес лупен по грешка зедов сакав просо да купам ама не знам таму како ми текна овес, а просо не зедовОд оваа палента јас зедов
Палентата по која цена ја земате? Оваа беше 160 ден, ја зедов од продавница за здрава храна а инаку ме интересира по маркетиве колку е...
Ме насмеа со овесот и просото.. Јас од дивела зедов палента ама не беше поскапа од 100 денари, дури се си мислам и 60-70 беше најмногу..
Во Дм палентата е преубава! За двете деца ја користев кога беа бебиња, ептен мазна без грутки искачаше. Околу 100ден е, био-палента.
Вчера купив блитва, ја бланширав и ја замрзнав како што видов на групата Здрава храна, здрави деца. После тоа мајка ми рече дека сум згрешила, блитва и спанаќ не се бланширале, се замрзнувале свежи. Дали е точно? Ме замисли малце зашто нели викаат да не се подгреваат јадењата што ги содржат тие листови. Не знам кај ми беше паметот
Јас спанаќ давам исклучително свеж. Не сакам да направам беља, од сите можни намирници нека јаде спанаќ помалку ама ке знам дека е безбедно за јадење.
Нз дали мислам исправно сма кај нас мислам се случи следново.. Почнав до вкусови 10на дена давам и бебе не цица како што цицаше.. Руча 3 до 5 лажички и то е то... Нз дали можно е да се поврзи до тоа фути и лактацијата ми се поремти бидечи немаме редовни подои и кратки се во споредба со претходно.. Некој со слично искуство?
Мислам дека не мораш да даваш, тие што ги има на зима не се ни убави. Инаку јас така давав да си грицка, исечена како мал прст таа големина.
Ништо шубе ми е сега, нема да му ја дадам. Иако нутриционист ми рече може, ама чим може ќе ја изедеме јас и мм во проја. Вчера страшно се изнервирав, највеќе што мразам е фрлање храна. Оваа беше органска и ја платив 200денари и се изнервирав тотално зошто си помислив дека ќе ја фрлам. Луѓе немаат што да јадат, не сакам да се расфрлам. Ама чим може да ја изедеме јас и мм, добро е.
Се затрчав да купам малини и боровинки за малиов да замрзнам ама ко видов за 150гр.200 ден си се погледнавме со маж и одлучивме дека се може и без нив
https://instagram.com/sumski_drugar?igshid=5jnnzjnxiig7 https://instagram.com/moite.shumski.proizvodi?igshid=13exgtlevarwq
Побарај низ мислењата на групата, фино имаше објаснето нутриционист дека тоа до подгревањето спанаќ и отрови и сл е заблудс. И јас ко тебе си имав купено органско, па замрзнато чував бланширано.
Мајки, малку помош. Бебенце воопшто несака вода и сок од шише. Неможам никако да го натерам да пие од шише. Почнавме со пробување пред околу еден месец и сега веќе си јаде повеќе. Кога му давам со филчанче после јадење едвај му оди малку во грло, другото све го истура. Дајте ми предлог за некоја чашка или шише? 5 и пол месеци е.
Фала тии..овде се изгор во пп Прашањето за оризот..Воведен е со инстант не мораш повторно 3 дена А зашмукалчето за брзо ќе ти сликам..да купам сега одам