Првата комбинација ја имам видено во тегличка, другите не. Дали знае некоја каде можам да најдам Ло бело бисквити и од кога се воведуваат? Ми кажа докторката ама заборавив
Во Дм има колку што памтам..и порано знам имаше повеќе видови земаше јатрвами за малото (сега веќе 4.5 год..)со банана и неколку вида житарици незнам дали сеуште е така немам дм овде
Мајки едно прашање можи ќе се смеете ама јас да си пршашам На сестра на свеки од село и реков да ми најди домашно младо пиле рането со пченица, ми се јави дека зела ама петле било, младо рането со пченица и трева.. Има врска дека е петле а не коковче? И како да го замрзнам ако е ок?
Хаха и мое бебе јадеше петле. Јас го замрзнував исчистено, по 50 тина грама парче за еден оброк исецкано. Ако е младо, многу малку месо излегува..
Може и петле, синко се петлиња јаде. Јас, поточно мајка ми, го вари во експрес лонец. Го чистиш убаво, ги вариш местото коските кожите, потоа чистиш и оставаш само месо и спакувај во чашки месо и супа. Кога ке треба да правиш така е најлесно и најубаво. Јас едно пиле смрзнав неварено па за ручек варев по 2 часа едно парче.
Бие што повеќе сакате овошје од зеленчук.. Т. С мн малку зеленчук што и како давате, нудите? Некоја комбинација, совет да споделите нќе ми е мило многу
Така.живо замрзнато? Не го вареше? Така мислам повеќе останува неискористено месо а и подолго после треба за спремање.. После не го вариш само го додаваш во зеленчукот пред крај да се затопли малку или?
Е ова ќе биди младо, затоа прашувам како е подобро.. Незнам колку време ќе се вари..а и искрено 1час за 50гр.месо е многу
Зависи може и побрзо немам гледано на сат околу 30 или 40 мин мислам дека е потребно заедно со зеленчукот го варам јас..
И јас го варам цело па замрзнувам,па само додавам на зеленчукот.1 сат па и два за 50 гр.месо не ми се исплаќа.
Зеленчукот на пареа го варам и за 10-25 мин е готов зависи што готвам..а ова ако треба да го чекам еден сат ќе го сварам и ќе го замрзнам така..се мислам даали е практично да го замрзнам сварено,изблендирано во калап за мраз?? И да си додавам по 2 коцки во кашичките..
https://pedijatar.mk/spored-lekarite-ova-e-najvazhnata-hrana-za-razvoj-na-mozokot-na-bebeto/ За овие 2 години,немаме пробано леблебија а незнаев дека може и туна и печурки.
Може,да се исчисти се само месото и да се свари.Во кесичка 40гр месо и од водичка кај што се варело.Ако првпат пробува остатокот вода искористија без месо само зекенчук .Како за првпат.