Ставам 2 до 3 лажици ориз, водата да биде средно топла, ни жешка ни ладна и полека турам вода и мешам со лажицата. Грутки ми остануваат од пченката само.
Не користам ништо од овие инстант ама ако пишува 3 недели, значи 3 недели се колку и да нема логика. И ад се фрла после 3 недели без разлика дали е логично. Вие си знаете ама мислам дека треба да почитувате препораки. Ако ви е многу финансиски тогаш спремајте ориз во зрно, јас спремам таков и нема никаков проблем.
Мајки едно прашање, ако може? Кога му дадов на бебе кашичка од морков, каката беше портокалова, од банана зелена. Денес му дадов тиква и компир, каката е портокалова. Дали е нормално?
На 7 гр ориз ставам 60 мл вода, грутки не ми се направиле. Во упатството пишува 15 гр ориз со 120 мл. Со млеко го припремам и температурата ја правам точно според упатство. Да, нормално е. И од батат е портокалова. Од бананата конци црни се појавуваат.
Еднаш дадов од инстант оризот. Бебе не го бендиса,а ни јас бога ми. Ко картон ми имаше вкус(не јадам ни картон додуша) Вчера и’ сварив обичен био ориз,не го блендирав,супер си го џвакаше.
На двајцата ни се допаѓа инстантот, си го кркам кога ќе остане, го правам со млеко и можеби затоа ни се допаѓа Но сакам да земам ориз и да си продолжам со таков.
Мајки а како ги научивте бебињата да јадат со лажичка?Синко е 4.5 месеци до сега само сокчиња му имам дадено кога пробав каша да му дадам плаче не ми јадеше
Може и не си му го погодила времето...да не е многу гладен или да му се спие, тогаш нуди..јас давав 1ч после млекото, ама кај мене пиеше на 2 часа е сега ти пробај кога ќе му одговара..
@0ли на хип ли го имаш? Јас го правам тој рецептот за не млечна каша. А како знаеш дека водата е 50 степени, мериш со нешто?
И бебе го сака инстант оризот. Го користам од хипп и не ми прави грутки. 100 мл вода со 3 лаж ориз. Потоа додавам телешко и некој зеленчук. Не мерам температура. Малку ја загревам водата, до пред вриење. @Butterfly1107 @0ли
Зеленчук варам се заедно,ориз посебно.Ориз ставам третина филџан за кафе од помалите. таа ми е мерката.
Ехее малецка е и за кашички и сокче ако јас се прашувам, а не пак за јагода..кажи и на свеки дека сега не е на мода јагода да се дава.. Јас така и велам оти на моменти претерува.. Мене за лимон ми се запна..Јадепе маж лимони и ко се припна жена дај му та дај му..Јас и велам не смее мал е пред година лимон не..Таа ами како не нови моди ви се тоа.. Ее бравос и велам убаво си кажа само што сега не е на мода лимон да се дава на бебе пред годината...и завршувам разговор