Браво! Само заби да им се покажат. Мојата на синко кога имаше 10 дена ми рече стави му мед на цуцла. Ја погледнав накриво и и кажав мед пред 3 години неможе. И точка. Крај на разговорот.
И кај нас е така. Во последно време повеќе е накај зеленикаста дали од тоа што често ми јаде брокула, карфиол, тиквица... Од бананата црни конци се појавија кај нас. Денеска приметив зрнца од киноа, ми беше чудно што се цели.
Уште ова да прашам.Од која возраст им мешавте намирници во кашите? Ми рекоа цели 5 месеци да има за да ставам повеќе намирници во кашата
Мерам со едно мало, ама премало филџанче. Но во Бебе готвач мислам дека мерката е со лажици, види таму како е рецептот, не ми текнува. Комбинирав еднаш со јаболко и еднаш со круша, следно планирам со кајсија.
Свеки моја што и да речам дека не чини таа одма се надоврзува и ми вика ние порано брашно сме печеле и со вода сме ви правеле на 2 месеци сме почнувале да ве раниме а од 4 месеци грав ви дававме.. Си ќутам јас, од едно влегло од друго излегло.. И јас мислам дека е малечка за сокчиња и кашички ама само млеко не ни стасува, една кутија нецели 2 дена, на 1 ипол-2 саати бара млеко
Абе и баба пржела брашно без зејтин, па ставала вода и таква 'каша' и давала на мајка ми на 2 месеци за да и го смири малку гладот зашто биле многу сиромашни, а баба немала млеко. Ама сега мислам дека има толку опции што тоа не смее ни да се спомне. И баба ми на 70+ знае дека е грешка ама и брашно едвај наоѓале. Само сокчиња немој да даваш, со кашички ете си почнала ама немој јагоди и сл.
Дали просото го кисните 8 часа како што пишува во бебе готвач? На самата паковка пишува само да се вари 20-40 мин додека да омекни.
Просо воведов на 6+ ставам две лажички мали и вода околу 100мл и варам околу 15-20мин претходно од вечер покиснато во вода, ако има потреба додавам вода а вишокот ја истурам.. Можеш да мешаш со било кое овошје(јаболко и авокадо, банана и праска, кајсија..) вчера му направив со јаболко, кајсија и слива супер си го прифати изеде се. Просото со овошје го комбинирам, а киноата со зеленчук.
Немам сеуште воведено се од овие препорачаниве..некои и ќе ги прескокнам поточно ќе ги оставам за понатаму.. Просо мерам во филџан 1/3 просо и цел филџан вода..ако имам време го киснам 2 саати и го мијам додека не се исчисти водата..исто како твоето имам купено
Јас просото го киснам, шубе ми е, не одзема тоа време. Одвечер го оставам, утредента го варам на тивко.
Вака жолтите се сите лупени, само на некои пакувања пишува, а на некои не. Нелупено просо мислам дека има друга боја.
Друга докторка да прашаш, друго ќе ти каже. Не се дава ни сокче, ни вода и прерано е за почнување до вкусови. Едит: сега прочитав дека ја плукало. Ја плука затоа што не е спремно и не треба да го форсираш.