Ох. Тоа е долг период. Крвна слика на синко е супер. Јас се плашам дека ако продолжи вака може да се намали железото. А, педијатарот ми рече 5 пати во неделата да му давам месо. Што ќе правам ако продолжи вака, навистина незнам?
И синко е малку анемичен, па ни даде капки педијатар. Исто ми кажа 5 дена телешко месо, 2 дена жолчка и пилешко/мисирка.
Првата недела 1/4 па 3 дена пауза па 1/2.Следната недела 1/2 па 3 дена пауза па цела жолчка.Ова ми е од педијатар.Но јас давав првиот пат многу малку ронка па после 1/4 првата недела и втората преку три дена.Па следните 2 недели по 1/2. Па после тоа цела жолчка.
Ќе почнам јас деновиве со жолчка.. Таман направи 8 месеци и плус денес и запче и излезе. Па почна и многу да пребира за јадење. Ручекот не памтам кога последно е изеден, го јади само ако има кисело млеко во него.
Koga ke mi tekne kolku od vas gi citav vo trudnicki muabeti, a sega tuka za kasicki pravime muabet. Sakam da me prosvetlite. Probuvame vkusovi, isprobano ni e:jabolko, morkov, sliva, tikva, krusa, banana. 5 i pol meseci mi e bebceto. Dali koga gi probuvavye vkusovite od veke isprobanite mozi da se dade pogolema kolicina na pr pola teglice. Eve na primer ovaa nedela davam krusa dve tri lazicki da proba, a drugiot den dali mozam da dadam pola tegle jabolko ili bilo sto od isprobanoto. I sakam da prasam od 6 m eden obrok davate? Koga go davate na utro kako eden vid pijadok ili popladne - rucek?
Јас на 5 ипол месеци му давав повеќе од 2-3 лажички. Првиот ден 4-6лаж, вториот 20 лаж и третиот колку што може да изеде. И така полека го навикнував на поголема количина и стигна до еден оброк од 120гр. Прво го воведов ручекот и секогаш е зеленчук, а од сабајле давав по неколку лажички од нова намирница. Кога видов дека му е малку еден оброк почнав да ја зголемувам количината од сабајле и така воведов доручек (само овошје). Сега на 7 месеци му воведувам вечера.
Ја земав од просветно дело 1000 ден . Ја имам и апликацијата но во книгата има многу повеќе рецепти .
Fala Jana, sekogas si spremna da idgovoris, pomognis na temava. Ti blagodaram za odgovorot. Znaci pokraj vkusovite uste nekolku sto ni ostanaa xa probuvanje, mozam da si dadam od veke probanoto onolku kolku saka?
Пак јас за телешкото Како се воведува? Дали прво од водата во која се варело се дава? И дали исто 3 дена месо за да се смета воведено?
Да, можеш на пример да изблендаш едно мало морковче и да додадеш неколку зрна ориз, утредента веќе можеш да му дадеш повеќе и третиот ден колку што сака да јаде. Така ќе го воведеш оризот за да ти биде основа за ручекот, да го држи сит. И така со комбинирање можеш да воведуваш и други вкусови.