Јас смрзнав јагоди и бели цреши, така свежи, само ги измив и ги ставив во кесички. Зеленчукот исто го смрзнувам само во мали количини во кесички( брокула, морковче, спанаќ, боранија...) како ланч-пакети колку да не трчам до пазар кога е многу топло или ладно. Само варам, додавам мевце и не се мислам што за ручек.
Naseto na kirilica, srpskoto na latinica. Vsusnost, nasava e "ukradena" verzija od srpskata ama nema veze. Se vklucuvas i cekas odobruvanje, od zatvoren tip se. Znaci vo info vo grupite imas milijarda fajlovi od zamrznuvanje, pasterizacija, bebe gotvaci, podgotovka na kefir i mal milion potrebni info a baska na zid majki sto si pisuvaat.
Јас замрзнав сливи (непрскани, инаку немаше да се замарам, ќе купев), и крушки петровки. Ги замрзнав во мали ќесички, обични како за длабоко. Ги замрзнав сецкани ама сосе лушпа, не знам дали е ок тоа. Мислев сосе лушпа да блендирам се. Ок е, така? Планирам да замрзнам се што ќе ми дадат (дедо ми ми праќа, непрскани се): праски, сливи, круши, кајсии
И јас така ги замрзнувам само не ги сецкам секако овошјето го проварувам и на тој начин се раздвојува лушпата од плодот и така блендирам. На овој начин колку и да губи од витамините сигурна сум дека сепак остануа повеќе одколку што имаат готовите кашички во продажба кои се преполни со вештачки засладувачи.
Јас дадов на година и нешто, бидејќи претходната сезона уште немаше 6 месеци... мислам дека може од кај 7-8 месеци, ама специфичен е вкусот, мојот не ја сакаше, и ден-денес не ја сака, како татко му. Исто и лубеница мислам може тој период, ама не знам сигурно.
А зошто лубеницата е за 12+? Составот и е 90% вода, јас му ставив во хранилката и ептен му се допадна и за среќа немавме несакани последици.
Мојов лубеница де саκа де не саκа му имам понудено два-тρи пати и пρвиот пат повρати,а после саκаше. Диња само еднаш му дадов и лапκаше. Туκу да пρашам κаκо издρжувате со жештиниве и јадењето. Намали κоличинсκи со обρоците но јаде помалκу а повеќе пати во теκот на денот. Вода пиеме со сила,соκ ниκаκо
Ние јадеме 4 оброка од по 150-160 грама.Плус грицка леб,бисквити и цица.Сок не пие ич сега а вода околу 50-70 мл.
Мајки на кој начин приготвувате кус кус и овесни снегулки и со што комбинирате? Син ми наскоро ќе полни 8 месеци па сакам да му воведам.
@Kaffe deka pisuvam od mob nesto mi zaletna ama verojatno gledas deka toa za ovesot odma e slepeno na tvoeto prasanje VIDI GORE