Како го спремате кус кус со колку вода и кус кус количински ? Денес му направив со 80 гр кус кис многу ми се виде и не му се допадна баш.
Малку помош Бебе е 5 ипол месеци,почнавме со вкусови јаболче 3 дена едвај по 3-4 лажички, и вчера морков едвај 3 лажички со плачење. Нормално ли е да плука и да плаче, затвара вилица да не можам да бутнам лажиче..незнам како да постапам.
па давам пред цицање... станат во 8.30, јас давам околу 11.30.... а после пробувањето кога ке му дадам да цица, баш си цица убаво
Можеби му треба време за да сака да јаде. Полека, смирено, ќе пројаде. Ако сакаш, може да му ставиш малку мајчино млеко, колку да му дојде да отвори уста и да касне.
Не треба да биде ни ептен гладен зашто ќе се нервира. Пробај порано, покасно, веднаш кога ќе стане од спиење и сл. Ти нуди му секој ден, не се откажувај, полека ќе се навикне. Очигледно не е спремен уште ама кога ќе види дека секој ден му нудиш ќе сфати дека треба да јаде.
Сакав да кажам пробувај во различни периоди, направи ја кашата потечна, пробај ладна дали ќе ја сака (јас додека откријам моето дека сака ладни каши заради забите имавме многу плачки, му сметаше топлото), пробај со млекце и сл. Пробувај и не се откажувај.
Само што сакав да пишам ист проблем. Ние сме 5 месеци со препорака на педијатар почнавме со вкусови, прво јаболко се мршти,плука мислиш лимон давам ајде викам може кисело и е вчера со морков исто едвај голтна две лажички,денеска само го чува во уста се мршти и плука. Се мислам да не е од лажичката кога и да и ја приближам одма се мршти, едно време и давав капки во лажичка и може мисли сега тоа е и се гади. Одамна прекинав во лажичка да и ги давам,и баш пробав водичка или млеко во лажичка и чим ја приближам се мршти,не сака ни да осети што е само го чува во уста. Веќе подолг период не и давам од лажичка капки. Утре со круша ке видам како ке биде. Имам правено сокчиња за неа од домашни благи јаболки дали да пробам да и дадам
Јас почнав со оризова вода во шприц. Блага е водата и ја правев се погуста, на крај дадов варен ориз. После додадов мало парче јаболко, па морков, круша итн. Посебно не ги сакаше ама затоа во комбинација сам отвараше уста.
Мене со метално лажиче не ми јаде, сака само со силиконско бидејќи си го каса и шмука и него заедно со храната Пробајте и со друго лажиче.
епа исто и ние,ама капките сиги пие од лажиче. А хранава ја чува у уста и ја плука, а вчера со морковот и плаче,нејке
Ај баш ке прашам да почнам така да пробам или мислев да и ставам малку АД млеко бидејки сме на такво може ке пројде. Сега давам на хип готови може ли во нив да ставам млекце малку? Сега за воведување купив од готови после ке и правам домашни
Најдов на нет масло од репка од фила... Ќе брка ова работа или? http://filla.com.mk/mk/ladno-cedeno-maslo-od-maslodajna-repka-500ml/