Утре за ручек ќе дадам прв пат 2 ливчиња малку варен,Претходно еден час стои во топла вода.И по неколку дена пак .
Фала ти, а знаев дека вака ќе бидам сфатена не мислев свеж да го давам, туку во свежа форма колку да тежи, пред нели да се обари
Па стави едно ливче за проба, утредента две. Па ќе видиш дали е малку или многу и ќе знаеш за следен пат. Не знам јас по грамажа, ништо не мерам Јас го измив убаво, го исецкав и го замрзнав во кесички.
Не е,11+ е големко бебе,јас риба од 8+ воведов.Лосос не ја импресионира баш,но бела риба обожава. @Lady Leona не се плаши,мислам одма се јавува осип,ете и сируп имаш за секој случај.Убаво е што имаш домашни јајца,гледај до годинка само такви да даваш.
Јас почнав со ориз на хип 4+ после му дадов батат следно е морков,брокула карфиол по два дена исто јадење а после две недели овошјата
Мајки, дадов лосос во готова каша за ручек нема реакција добро е. Сакам да прашам нели не треба да се комбинира со млечни производи. Во овој случај што давате за појадок и вечера?
8+++ е. Домашен овошен јогурт, лепче со кисело млеко, парчиња овошје или зеленчук, проја, палачинки, печена тиква... Што ќе ми се најде дома, најчесто гледам да може да јаде сам. @WonderGuurl Јас колку што знам само свеж се замрзнува, стави го прво во вода да покисне, можеш и со сода, измиј убаво и замрзни.
Освен ориз, просо , палента што се дава друго за почеток, кога овесни снегулки и киноа пр? И какви користите
https://fitlife.com.mk/ovesni-palacinki/ Ставив јогурт наместо млеко, без сода и пециво, без ванила, со маслиново масло. Не сакав да ги пржам, па цела смеса ја ставив во тава на хартија за печење и ја печев.
Колку време може да седи каша Хип со ад млеко? Му направив сега на синко ама не сака да јаде, дали може после 1ч да му дадам или да ја фрлам?
Значи без глутен да запазувам, а од кога се дава глутен и како ги комбинирате житарките во кој сооднос со другите работи