Да прашам,бидејќи не можам да најдам домашно пилешко, што е подобра опција да давам, од готови кашички или свежо? Која фирма нуди барем нешто ок што може да се даде на бебе? Или евентуално да сте сретнале по инста или фб да се продава? Проверено секако
@Thallia јас пилешко давам од холле што е, не можам да најдам домашно и досега само од него имам дадено.
Проблемот е што некој и да ти гарантира дека не ги боцка пилињата или дека не додава хормони во исхраната може несакајќи да те зезне. Постои нешто што се вика премикс и се додава во концентратот. Не можеш да знаеш што има во составот, може е во ред, може не е. Мислам дека е најдобро засега во тегличка и онака телешко и риба се подобар избор.
Јас земам од Житница. И за нас и за малиот. Кога беше бебе давав Холе чиста пилешка, дома приготвував само зеленчук. Сега Житница, некаде читав дека се ок. И ми остана дека се добри. Не ги клукаат со хормони.
А кашата од Холе нема и скроб (или нешто друго)? Како да читав во составот дека не е само пилешко. Ако зборувате за малечката тегличка.
Нова намирница подобро порано ете 11 или 12.за ручек околу 100гр направи и не форсирај колку изеде толку па постепено како јаде така ќе зголемуваш.Доручек е овојше,ручек зеленчук ако првпат воведуваш зеленчук не почнувај со ручек воведи ги основните работи па после ручек.И може да се додаде нешто ново помешано со намирница која веќе неколку пати ја има јадено и да јави реакција тоа е од новата намирница.
Јас од холе давав може до година ипол во месецот се на се 3 пати додека не најдов домашно сигурно.И поголемите ми се 2 години дали 5 пати имаат јадено пилешко ,цело време телешко, риба и мешано 60%телешко со 40%свинско.
Se od zelencuk e vovedeno . Treba pilesko samo sega da vovedam. Ama eve da receme deka ke pocneme so rucek i ima iste zelencuci so ne se vovedeni i se voveduvaat podocna , a ke bidat del od rucek. Kako gi.davate tie? So rucek bez razlika sto e podocna posle 12 rucwkot ? Imame vovedeno batat,tikva, tikvica, oriz, kompir,spanakj, morkov mpashkanat anason Brokula. Vo plan sum boranija karfiol i cveklo eventualno grasok kromid Od ovosje praska jabolko banana sliva krusa kajsija Palenta vovedov Sakam pilesko ilinmisirkino da vovedam ama toa.da bide rucek. Ako gi voveduvam site ovie vo dorucek ke terame uste 1 mesec bez rucek
@Jana06 фала многу баш денес ќе дадам круша свежа, немам прашано педијатар стварно заборавам 100 прашања имам кога ќе одам и незнам кое побрзо д го поставам, а што е најинтерсно додека да излезам пола одговори сум ги заборавила и се преиспитува што ми кажала.. Иначе ме интересира дали може да се убрза ова со нов вкус пример да се воведува 2дена.. Ќе треба да почнам на работа, а бебка ќе нема пробано многу работи
Да ве прашам, домашно пилешко по гр се дава? И дали се дава само белиот дел? Пошто приметив дека имаше и потемно месо
По грамови давам и пилешко и телешко. Се дава прво бело, а понатаму и од темното. Така советуваат некои, а имаше доктор што ми рече дека ако е домашно, може ако сакам и од темното да давам, но уште не сум дала.
Сум скокнала да прашам а по колку гр? Јас вчера прв пат видов домашно пилешко и тргнав една бутка реков ќе извадам од неа. Ама тука па потемно беше месото. Фала ви @Snowflake92 @Jana06 @0ли
Јас на два пати,мислам откако ќе се отвори 3 дена може во фрижидер.Кај бебево сега уште малку 8м воведов телешко имав домашно и мисиркино денес втор пат ке проба.Мисиркино имате во кам порано во веро свежо не е замрзнато рокот му е 7 дена ако е свежо а замрзнато подолго.Во тањирче е и пишува на него мисиркино филе без кожа и коски.Јас и на поголемите го давав не често ама на 2 месеци неколку пати.Многу убав вкус на храната и дава.400гр е паковањето.