Не се препорачува таа вода каде се варел зеленчукот ако не му знаеме потекло (од пазар или маркет ако е), во друг случај може.
Водата зовриена па оладена и да стои на собна температура и си ја правиш густината колки сакаш. Инстант каши и ад млеко се е со рок 3 недели.
Мајки мисиркино мевце пд каде купувате, какво и од кој производител? Освен во веро, нема беро кај мене.
Дали некоја мајка се соочила со одбивање на бебе од доење откако вовела дохрана? 2 недели откако воведов кашички, после 4 дена почна да си јади по цела кашичка, па сметав дека тоа и е оброк па цица дури по 3 саати, значи 6 саати без цицање. Веќе 3 дена одбива да цица, почнува и се трга и плачи, мислам дека многу ми се намали лактацијата. За неколку дена прави 6 месеци. Па и двете сме настинати, што ми паѓа уште потешко ☹
Мамички... Почнавме со вкусови пробавме компир морков тиква тиквица...следно јаболко ќе давам(така ми рече педијатар). Првиот ден 3 лаж. Вториот 6-7 третиот доаѓаат околу 12-15 зависи како ќе јаде она ,не форсирам но не ми е јасно така нели му доаѓа првиот ден многу малку ? Исто и сакам малку кромитче да и ставам ама дали и за него треба исто да пробува секој ден по малку ? Или може да го измешам со друго? И од кога воведување оброк баш оброк и по колку? И пример тие што се за од 7 ми месец исто им ги давате без ништо друго по 3 дена или ги ставате во други намирници по малку ? Ништо не знам А советите од по страна се безвезе пример натопи и лепче во манџичката греота види како те гледа табели ќе следела глупости зар за нашите имаше табели
Сега цицаше по 1 минута од града и плачи се трга, пробав после доењето да се измолзам, и ништо ни 10мл.. не е до носето, цуцла фаќа. Се плашам дека ова е крај на доењето..
Не се откажувај во скок се сега и моето е во скок. Моето на 16 ти прави 6 медеци. Можеби заради скокот не сака да цица пробсј полузаспана во сон сменете положба нешто. Не се откажувај. Аа молзењето не е релевантно за тоа колку млеко имаш, плус сега си под стрес па уште помалку млеко се ослободува, опуштете се и пробај промени нешто затемнета просторија, релаксирачка музика, положба и сл може ќе успее.
Денес бевме на контрола кај др. Живкович ние имаме 8+ месеци, ми рече дека треба да имаме 3 оброци од 200-250гр и две ужини.
Дали сте купувале од Маркт органско овошје и зеленчук ? Предложете ми и други продавници низ скопјево
Јас термички обработено и уште така давам (освен банана и авокадо), а не знам од кога може веќе свежо. Некои мајки и порано даваат свежо.