Со млечни проузводи,доматен сос ,спанаќ,брокула ,јаце со месо и со авокадо.Од сето ова најмно ги јадат само така без ништо
Јас ко купувам оној од маркет на подрвка е мислам.200мл вода и 2 лажици гриз.За бебево од прилика 50мл вода пола лажица ако е ретко ќе дотурам .
Го направив гризот со урма,си го изедов цело,ми идеше да си направам уште една доза Малата проба еднаш и не сакаше да го види Освен ноќна од кутија и ова друго не мо одбила.А јадач е,незнам што не и се допадна.
Дете шо разбира Арно мајката се заблажила.Стави си бадеми непечени нареден патУште повкусно е,бадемите доле,па гризот,и кокос одозгора На беба дај и јогурт и лебче
Макарони јадеше,интересно и е сама да си зема. Навистина превкусно беше. По некој ден ќе и понудам пак. Смоква си дала?
Не мора да го дадеш месото за доручек. По мене нема потреба. Дај си го за ручек. Прво ќе почнеш со помало парченце, колку да проба. Следниот оброк, ќе зголемиш. За житарки со ручек не ми текнува, освен на просо. Излезена сум од колосек. Отвори низ групите, нашата и хрватската, ќе најдеш идеи. @0ли ако сакаш гриз со АД, откако ќе се свари, тргни го од рингла, почекај да се малку олади и додади една мерница АД. Јас така му го спремав.
Не сум дала смоква,ич ми нема ни текнато. Пробај со кајсија или слива гризот,само не многу касно,ке збесне од шеќерот,и така ти заспива касно
Гризот нели е пченичен, бидејќи веќе имаш воведено пченица (глутен) сметам дека нема потреба класично воведување како нова намирница.
Може ќе ми се смеете ама морам да прашам што е крупник? Изнакупив кашички од дм и гледам во некој стои дека има и крупник.
Кога воведовте млечни производи? Малку сум во заблуда бебка ручекот претежно не ми го јади фактички зеленчукот јаде околу 50-60гр педијатар ми вика на 7м да воведам млечни за да му ставам наводно така ќе ги јадел.. Ваше мислење
Моето чист зеленчук не сака да помириса не да јаде . Му ставам малку колку вкус да осети најчесто јаболко во зЕленчукот крка гајле нема.