Домашна. Мајка ми купила кравјо домашно млеко и направи. А ако даваш купена само гледај да е без сол,во кам имаше.
Денес дадов 1/8 жолчка со малку банана нема реакција. Леќа прво од водата дадовте во кашичка или по малку леќа? Имам кашичка на био од дм со леќа па се мислам дали да дадам
0.38g сол има во 100g претпоставувам во течноста. Целото пакување е 125g. Јас го вадам, го мијам и го ставам во пластично и гледам да го искористам за една недела.
Оли нема сирење без сол,но моцарелата содржи најмалце. Бебе до 1 год треба само 1гр сол дневно да внесе,да не се оптеретуваат бубрезите.10тина гр кашкавал или моцарела се ок на дневно ниво. Секако,треба да го рачунаме и природното ниво на сол што го содржи зеленчукот,јајцата,па дури и натриумот во минералната вода. @Chuchanov леќата не е алерген,воведи ја директно. @Jana06 од работа ми остана во глава правилото дека отворени млечни производи мора во рок од 3 дена да се искористат,кога имавме контроли прво тоа гледаа,нз зошто. Сега и дома пазам,освен путер,тоа не можам да потрошам толку брзо.
Уф па јас ниеден млечен производ не го јадам за 3 дена, освен некое мало пакување павлака, кисело млеко или јогурт.
Па јас така практикувам,јас дојадувам а за беба отварам ново. Иначе мислам дека смее и подолго,не ми беше целта да ви направам некаков страв или да неметнам правило некакво,се извинувам ако ве збунив. Јас работев во приватна градинка па бевме подложни на доста строги контроли,и ете ми останаа некои навики од таму. А кога сме кај млечни,и самата сум приметила дека сирење во кесичка многу брзо менува вкус,или кашкавалот се потсушува.
Не знам што да правам, ми е страв со солта бидејќи малиов има проширени пиелони и затоа минимално сакам да давам. Можеби најдобро е да му направам урда од домашно млеко и така нема да ставам воопшто сол. Досега само кисело млеко од домашно млеко сум давала од страв. Мислам, ќе се консултирам со доктор, но ете да видам и тука што мислите и што се препорачува ако знае некоја.
https://majkaidete.mk/dali-treba-da-se-stava-sol-vo-bebeshkata/ Можеби ова ќе ти помогне подолго време го барав едвај го најдов
Може ли да ми кажете какво маслиново масло користите за печење. Јаа ставам ладно цедено н крај во кашичките, но ете некогаш сакам да му испечам нешто, а тоа не за високи температури. Неколју пати прашавво групата Здрава храна, здрави деца, ама никој не ми пиша, па да ве прашам и вас И ако користите, ако може да ми пишете од која фирма или слика. За да видам
Па не знам, јас разбрав ни за печење ни за пржење. Ладно цедено само за салати или на крај во готова каша по мала лажичка.