@0ли терај без сол до кај годинка тогаш,прави сама лебче дома,оти купечкото има сол во замесот.Не е многу ама да си бидеш сигурна. Јас давам купечко,и кифли од нашите сум и дала,но ставам прстофат само,па во пола кифличка е речиси немерлива количина. Мајки,наназад пишувавте за пецивото.Минерална газирана вода заменува пециво,ставете место него. @flower30 купи маслиново што не е ладно цедено,тоа е за готвење,имаш во Кам такво.Можеш и со сончогледово,маслиновото има ниска точка на загревање па повеќе го суши јадењето.
Фала ти, јас сакав сончогледово да ставам кога ќе печам, иако поретконе тоа, ама во групата на фб дека цело време маслиново ставаат и викам ај да купам и јас таквоЌе побарам од тоа во Кам, да го имам дома
Има на хип. Чисто слива, чисто кајсија јас имам дадено, за праска не знам немам видено и дадено. Денес и дадов кромид во кашата за ручек 8м е таман е? Ни лук немам дадено досега.
Лелеле навистина ! Читам сега!! каков пропуст ?!? А само тегленца со кајсија сум наредена . Јас ќе ги јадам . Која кајсија е без шеќер!? @kukla21 неизмерно благодарам
Забележав на некои пишува дека имаат концентрат од сок од лимон. Имало ли некое бебе проблем од тоа? Мислам дека му се зацрвенува лицето после таква кашичка.
Зедов кисело млеко бучен козјак и дадов кравјо треба? Видов и овчо па не знаев какво и кравјо зедов.. Уште едно прашање не е за тука ама да не пиш и во др тема.. До кога давате био гаја?
И сливата е со шеќер, исто и круша-слива на Хип двете. @mother_nature јас давав Ваја пробиотик, го прекинав на 7 месеци, природно сум породена и последно кога бевме на педијатар, матичната ми рече до 6-7 месеци е доволно.
чиста кајсија нема без шеќер. Кајсија само во комбинација можеш да најдеш без шеќер. Исто и сливата е со шеќер. Чиста слива. Слива во комбинација е без шеќер. Земете суви кајсија од био делот на дм и со тоа воведете.