Како со сувата кајсија? Да стојат во вода претходно? Можам после во готвач на пареа? Се напнав со тоа кајсијата и сливата, боље замена да ми дадеше!
Подобро давај си пробиотик барем додека да ја воведеш таа потешката храна што прави гасови. И ова да прашам, какво суво овошје давате и дали се вари на 9+++?
Јас планирам да воведам кајсија во комбинација со нешто - имам со банана на хип и на Бл, ама не се сеќавам со што. Баш ќе ти сликам утре. овие сувиве во план сум да ги варам, па блендам.
Јас најдов сливи во Тафталиџе кај мене во Бавча ама нз какви се, да не се од киселите. Ми рекоа ќе добиеле деновиве па да идам да земам, а ако не бива ќе земам суви.
Некои мајки мислам ги киснеа малку во вода, јас само ги мијам и дирекно ги ставам. Инаку на пареа готвам на онаа решеткана што се става над тенџере, ама можеш сигурно и во готвачот. Касија со просо се добри за хемоглобинот според бебе готвач. Слива имам варено и во вода дирекно со јаболко.
Син ми со кајсија додека ја јаде црвени линии на лицето.Ми рекоа да прекинам и после година дена пак да дадам.И пак иста состојба и толку со кајсија.Ќе чекаме 3 години за алергиски тестови.
Модри сливи, замрзнати има во Стокомак доколку на некој му треба. Јас сакав да прашам, откога се воведени спанакјот и блитвата, кога правите кашичка колкава количина на спанак и блитва ставате??? На пример отприлика колку ливчиња?
Сакам да воведам пилешко ме интересира дали можам да давам од кашичките на хип што се со пилешко ориз и зеленчук ме буни доматот што го има 10%... Иначе ќе давам домашно пилешко од петле али и овие да ги искористам немат многу долг датум..
Денес сакам спанаќ да и дадам за прв пат, со што да го комбинирам и колку ливчиња да ставам? Сабаљево и дадов готова каша од хип (ориз со јаболко и праска) дека не бев дома па морав готова да земам од големите 190гр зедов и цела ја изручка, да не е многу цела? 8м има.. Јас дома кога и правам мерам во малите кашички 125гр и толку и давам, сабаљево ме узбуни кога ја изеде цела од 190гр..
Јас ставам една полна шака спанаќ,тоа се 20тина гр од прилика. Авокадо освен со банана,и давам и како намаз на лебче.На 11+ планирам со малку пармезан и краставица да давам. Со јајце е идеален доручек.