Како го спремате сувото овошје? Сакам да и дадам сува кајсија,но не знам дали прво да ги ставам во вода да киснат или само да ги сварам.
јас вака правам. Давав 2-3 лажички еден ден. Следниот 5-6, третиот 10тина. Со следната намирница дадов 10лажички од старт, ама новото го ставив малку (2-3 лажичиња). Следниот ден 15тина лажички и повеќе од она што воведувам.. јас на 5.5 почнав и вака планирам до 6 +/- да стасам до оброк. Првите 2 засебно ги дадов, а на третиот ден од втората намирница измешав прв пат.
А патлиџан давате свеж или мора да се вари? Денеска конечно му направив ручек во готвачот на пареа. Си изеде цел тањир телешко месо и зеленчук на парчиња за прв пат и тепихот не беше страшен како претходно. Се тепаше за брокули, тиквица и модар патлиџан, граба, си мљацка мх, мх си прави, ептен мерак ми направи
Денес и се нормализира столицата. Изгледа и кај нас беше од слива и круша што давав за доручек тие два дена . Инаку јас отидов да купам киноа, прочитав земја на потекло Перу, и не купив, си викам што имаме ние заедничко со Перу. Па наместо киноа денес дадов овес, со што почнав со воведување на глутен. Инаку можеби некој ќе ми смее, ама и јас киноа и амарант, никогаш не сум пробала во живот
@MikicaBt Ова се оризовите галети,има во Мк сигурна сум,само ѕирни декларација,да се чисти без емулгатори и додатоци. Крекери ке бараш во делот кај лебовите,поточно двопекот,тенки како листови се,исто пази на сол/шеќер. @eta Киноата и Амарантот се псевдо житарки,потекнуваат од Јужна Америка,а во Европа доживуваат бум во последнава деценија.Не е ич чудно ни срамота што не си пробала.Ги јадам и двете,амарантот во мусли повеќе чат пат,а киноата ептен со сила оти ми прави гасови и ме подува ко да сум изела кило грав. @Thallia доцнам со рецептот,извини. Бебе бисквити без шеќер 175г спелтино интегрално брашно 5 Г.Лажици овесни снегулки 2 Г.Л Мус од бадем 2 Зрели банани 4 Г.Л путер Опционално кора од био-лимон или ванила Се меси хомогено тесто од сите намирници,се оформуваат топчиња па се притискаат со вилушка(ради форма).Се печат на 175Ц 15тина мин,без вентилатор.Складирани во кутија со капак може да се чуваат и 3 недели во фрижидер. @0ли ти најдов рецептче за леб за бебе без сол. 350 гр Интегрално брашно(пченично) 150 гр Бело брашно 1 Сув квасец, Околу 325-350 мл млака вода 1 Г.Л Маслиново Се меси тесто,се остава да нарасне. Еднаш стасаното тесто се оформува во векна или багет,па се остава уште еднаш да нарасне,овој пат пократко.Се пече на 180 со вентилатор.Провери со чачкалица кога ке е готово,да излезе сува.
Фала ти ептен! Да земам брашна и ќе запрегнам ракави. Не знам да месам, ама ќе научам. Или да си земам пекач и тој да ми меси
Ке измесиш и рачно,малку брашно е,изгледај некое видео. За пекач не знам,ако мислиш дека ке го користиш земи си А би ти препорачала кујнски робот,Делимано го фалат, @Sexybaby86 знам го има. Тој ке ти меси,и ке го користиш секојдневно за мафини,проја,лебчиња за синко.
Дали имате нарачувано млечни производи од „Млеко од нашата фарма“? https://www.facebook.com/OrganskoMleko
Ајј помош ако може бебе од сам старт не јаде зеленчук ма и кромит и лук и праз и све воведов како демек да му со мирис и пак ништо... Педијатар ми вика му е блантаво и затоа не го сака.. И вчера значи многу малку ставив сол само да видам дали е до тоа. И првите чажици каде што се осеќаше највероватно солта ги јадеше и ме чекаше со отворена уста. Знам дека е многу штетна али дајте ми нешто замена незнам што би било тоа али да му е соленко или вкусно. Стварно не е голем јадач доручекот дека е овошје и му има некој вкус претежно блак или кисел го јаде
Ова е одлично. Споделувајте вакви работи,ако дозволува форумов реклама. Имаат и рикота,јас би дала место урда,или пица за бебе со зеленчук би направила.
Пробај да видиш дали по течни или по густи ги сака кашите.Мојот од густи се мршти и џвака мислиш цело парче му имам дадено, а за по течни сам отвара уста и маслиново масло малце така ги јаде без тоа не