Секако пробав и маслиново воведив и парчина му давав и течно и густо не бива ништо. А сакам и парчина да воведам веќе има 7м
Ако сака парчиња супер, ако не пробај со зачини босилек, оригано или домашна вегета да му направиш без сол секако.
Ако е сува храна парчина ги јаде, како макарони, смоки од хип или лино, бисквити.. Брокула пробав, карфиол све ова обарено ги фака ги гмечи но не ги става во уста. Босилок и нане имам домашни сушени се мршти и не јади. Како можаж да направам домашна вагета? А нема уште измислено некоја сол што може да се користи што не е опасна сознам
Има некој што почна вкусови и на беба ништо не и се допаѓа? Јаболко не, банана исто, а мислев бар тоа ќе го сака. Може рано се разочарувам ама очекував да биде WOW колку е вкусно
А ти да му даваш парчиња ги јаде? Не мора од старт сам да зима, тоа после ќе се учи. Сол е сол, не дека е штетна во умерени количини, но бебешкиот организам не е спремен. Еве за вегета го ископирав од претходно што го имам напишано: -ситно изрендан целер -1 црвен кромид -неколку чешниња лук -1 пашканат -2 моркови И можеш уште некој зеленчук по желба: пиперка, кељ, карфиол... Сега е ладно, па не можеш баш природно да го сушиш, стави го во релна на некоја ниска температура со вентилатор нека се исуши, измешај и додавај при крај во тенџерето кога му правиш зеленчукова каша.
Мојот син на почетокот воопшто ништо не сакаше на се се мрштеше и по неколку лажички само јадеше е откако почнав да комбинирам многу сака овошје а од зеленчулот не е воодушевен на почетокот не го бенндисувсше ич сега е подобар ама знае да изведува понекогаш тогаш му додавам малку јаболко и ја јаде пак кашата. Ама првите две недели воопшто не беше расположен не се разочарувај полека само по колку сака толку и ќе биде.
За достава надвор од Ск не знам, мене до врата ми ги донесе дечкото. Иначе се платив 540денари ама 30денари првиот пат наплаќаат по амбалажа. Следниот пат кога ќе земеш ти ја одземаат таа сума од целата сметка, во амбалажи имав 120денари. Путерот е мислам најскап, кај мене имаше парче од 340гр.
https://instagram.com/sumskoovosje?igshid=13pvxu0o4uvrj Да го пофалам и овој човек земав малини, капини, јагоди и боровница. Прубави се, јагодите имаат прекрасен мирис. Ми кажа дека во македонски брод се одгледуваат.