Од каде го купуваш? Јас какао воведов со ноќната на Хип и сега понекогаш му ставам зрно какао во кашата за доручек.
Ете Батерфлај веќе пишала. Ако имаш воведено јајце, слободно давај. Може и само со жолчка да ги правиш. Јас некогаш ги мачкам со кашичка, како џем да се мачкани.
Видов да, ама како што пишаа и другиве членки и во на хипп и на холе исто има палмина баш читав, нажалост нема ништо здраво 100%
Давам два дена тиква кашичка, треба и денес тиква, а утре почнуваме со круша... Дали од истата кашичка денес да дадам или нова да купам од тиква?
И јас почнав со вкусови од кашички, ама не давам од истата трет ден, ми е страв дека е расипана веќе. Затоа решив 2 дена еден вкус..
Ако може да споделите од која возраст почнавте да давате посни макарони, бисквити и лебче на малите? И на кој начин им ги спремавте на тие кои што јадат блендирано и пасирано?
Дали може да се замрзне тиква ? Имав неколку домашни беа онака ама денес последната ја исеков преубава е ,благичка. Па сакам да зачувам ,во одржувач фрижидер колку би седела и дали да смрзнам?
Сепак мислам дека процентот на палмино масло е ептен мал како состојка во производот, и е природно богато во заситена маслена вредност.
Макарони купував од дм без глутенски и се со одличен состав почнав да давам на 5+++ блендирани. Бисквити исто тој период дадов од лобело без глутенски али еднаш и повеќе не многу се благи, одложив бисквити за понатаму Лепче дадов сега на 7м со тоа што првин воведов глутен преку шмукалче совет од форумов. Па кога видов нема алергена реакција воведов во супа што му ја правам го ставив средината само.. Веќе од кога воведов глутен ќе земам макарони што се посни без јајце и сега веќе јаде парчина така да не блендирам веќе
Слободно замрзни, јас стално имам во замрзнувач, рижото со тиква ми е најубаво. Да прашам, имал некој проблем со запек кога сте почнале со вкусови? Да напоменам дека кашите ги правам доста течни баш заради тоа што не знае уште да пие вода. До сега сме пробале јаболко, круша, слива, морков,тиква и од денес сакав банана ама заради проблемов со каката почнав со тиквица. Сварив и суви сливи, ќе инсистирам барем водата да ја пие, ептен се мачи, напнува на празно, се вцрвенува и плаче, гледам дека има мака. Совет некој како на друг начин да и помогнам? Ако е привремено додека се навикне на храна, добро. Ако продолжи вака нема да е добро. Инаку ја дојам, гледам колку што можам да и помагам и јас преку исхраната.