Во 04:00 млеко 200мл во 08:00 доручек после во 11:00 млеко 150мл, ручек во 15:00 и во 18:00 млеко 200мл и накај 21:00 пак млеко
Ние утре правиме 6 месеци, ама преглед ми откажаа, веројатно во изолација се. Муабетот ми е би требало да почнеме со оброк. Може совет како да почнам? Сега давав на пример доење во 8часот па за 1.5саат вкус. Со ручек да почнам?
2ка давам не е малку и доручекот со млеко го правам 200мл 5 саати го држат не ни помислува на млеко порано,а не па на ручек.Кога пиеше по кило млеко многу било, од кецот едвај 2 саати држеше со 200мл
2ката е од 6ти месец или после 6ти месец? Дали треба на 2ка за 2 недели да поминам тоа ми е прашањево дека на хипот стои табела до 6ти претпоставив од 7ми 2ката
види како повеќе ќе и одговара. јас со појадок почнав. Па ќе почнам вкус да давам околу пладне (ко за ручек). Моево некогаш не сака наутро, ја фаќа дремка, па и давам кога ќе стане
Nie sme 7++ i isto poveke od 650ml za 24h ne pie ,a ima i dva obroka po 100gr poveke ne saka, sum nudela mleko mislev malce i e ama ne saka taka da sami si kazuvaat kolku sakaat. Valja i obrokot poveke drzi od mleko. Za 10 dena i vecera treba da vovedam. Pie i voda okolu 100ml
Ама веројатно тоа по прв подој или? На пример она денес ми стана во 6 за подој па после побара во 09. Е сега, тпгаш да и дадам каша? И после појадок кога пак доење? Sorry замарам, ама не ми е јасно. Види во прирачников што пишува и не ми е баш логично
јас вака правам. Станува со цицање, околу 7.15. Во 8.30 и нудам појадок. Во 9.30 веќе спие и ако не дадам во 8.30 веќе е нервозна за спиење и оди се по ѓаволите. ако изеде малку тогаш кога ќе стане од спиење не и давам да цица. Прво ја нудам кашичката, па после цице. Исто, ако изеде малку бара да цица, ако не, не и давам да цица. Цица кога ќе стане. Ако е некој неутрален зеленчук е го давам во појадокот, како пример тиквица. Ама кога ќе дојде брокула на ред, ќе ја дадам после спиење околу 12. Најдобро е да се почне со житарки со помалку глутен - овес, спелта и тоа поретко, па ќе зголемуваш постепено.
Слично сме ако не скоро исто. И мојата околу 9ипол-10 е кома така да можам да терам како тебе. Еве не и дадов каша, демек во 10 и како лњгна уште ме е станата, спие од пред 10.