до сега сњ давав сабајле. Тиквица денес сабајле дадов, ама таа ми е неутрална. брокула планирам да дадам скоро, па таа ми е во план да ја дадам после прва дремка, како ручек. Исто и со компир. сега уште малку имам воведено и гледам да искомбинирам за појадок. Денес дадов батат, морков и тиквица за појадок, а регуларно би одело за ручек.
Па и млеко и храна, ние сме на ад и како што пишува на кутијата дека еден оброк заменува млеко, а во табелава е и млеко и оброк, затоа мислев дека е многу.
Тоа мислам е во случај да не го држи овошната каша, а може и не, затоа и пишав, ова малце мњ збуни. Ако ја изеде цела и не сака, јас не планирам давам млеко.
Мајки, малиот уште вкусови пробува. Денес ни е ден за зеленчукова намирница и треба да воведам компир. Сакам да му дадам денес батат пасиран со малку водичка, а обичен компир бидејќи е блантав да воведувам во кашички комбинирани кога ќе почнам за 5-6 дена... Дали да му дадам батат денес? Има 4 месеци и 3 недели.
Моето од обичен компир имаше грчеви уште коа го доев па затоа го оставив за на 6 месеци кога направи,тогаш прв пат дадов за разлика од бататот што беше меѓу првите намирници внесени.Бататот го дадов со капка две маслиново(вака ми кажа педијатар) и го прифати убаво
Пред година мислиш? Не,благ е,сигурно има доста шеќер и емулгатори.Тоа задоволство за покасно ке го одложувам.
Досега дадов јаболко, морков и денеска банана. Бананата ич не ја сакаше,баш се зачудив, обично благиве работи полесно ги прифаќаат. И тоа со ад млеко му ја направив за да му е познат вкусот.. Следно што да дадам? Зеленчук сакам да е, ги давам 2 дена едно 2 дена друго.
Edno prasanje zasto batat a ne obicen kompir? Ke go vovedes i posle ako ne se koristi vo domot dzabe mu e nema da go jade sekako toa...ne razbiram sto e tolku poseben batatot vo sporedba so kompirot
Бататот е благ и по лесно го прифаќаат, а обичниот компир на земја мириса повеќе , јас на моето покасно му дадов обичен ради грчеви што имаше уште додека цицаше. Не мора да значи , моето јаболка и слива не може да смисли освен со некоја комбинација . Можеш батат да дадеш, па после тиква,тиквица,карфиол,брокула.
Затоа што не можеш секој ден да даваш компир, нема многу избор за скробен зеленчук, а треба да се дава за ручек, барем додека не јадат и други работи. Особено на почеток и нема некој избор што може да се комбинира. Може и житарка, но не треба да се претера со житарки затоа што се даваат за доручек (најчесто и за вечера). Но ако нешто е здраво и е океј да се дава, без разлика дали ние дома јадеме, за него би додавала специјално. Или ќе пројадеме и ние или ќе јаде само тој.