Просо и палента и од Биокосмос и од ДМ сум користела, а ориз прво од кутија, па после почнав кочански да нарачувам.
јас имам од ДМ просо и палњнта. Ориз имам на Холе (инстант) и органски од Тинекс. Планирам да продолжам со органски. Има и во ДМ. Што читав на нет, дека кој знае какви семиња користат, ќе излезе ни к нема оризот од кочански, освен таму што се сади.
Само киселото млеко го давав 2 дена по ред. Другите преку 1 или 2 дена, не сакав одма да претерувам со млечни. Инаку да, логично е по 2-3 дена да се воведат.
Кој ориз од ДМ и кој од Тинекс? Инаку, палента и просо прво користев од Биокосмос, па си зедов од ДМ и продолжувам со нив. Ориз сега сакав да земам од луѓе од Кочани што произведуваат, прва класа, сорта Глорија. Имаат и достава. На Фејс се Кочански ОРИЗ - производство и продажба. Порачувал некој?
јас со вода го правам. Ако ти се чита убаво англиското упатство, спореди го со мк упатството! Врска немаат Едит @0ли. Не. Ориз е ориз по мене
Јана, а од која несолена урда земаш? Јас кај нас се отепав од барање, не можам да најдам, секоја е со сол. Зедов од Кораб Трница ама има 2 г сол, не ми е уште отворена.
Уште не сум дала ни јас урда, како во сите да има сол. И таа во Кам ја гледав, не ми одговара. Сакам сама да направам, но никако да одвојам време за тоа.
Не, ама се спремам, Виктор ми рече да воведам палента, просо, ориз и 2 оброка. Брпкула и блитва требаше исто и батат, ама за првите ми рече да одложам затоа што можни биле реакции алергиски и да не се влечкам до как него, бидејќи сме ковид позитивни 2 дена