Јас прв пат дадов чиста банана да проба, блендирана, гледај само да е зрела да не предизвика запек кај бебе. Наредните два дена во комбинација со воведени овошја.
Блендирана а можеш и гмечена со вилушка, ама гледај да е позрела. И да знаеш може да не ти ја сака чиста ама нема правила.
Мислам дека добро ја прифати бананата. Изеде некаде околу 30-тина грама. Се надевам нема да му направи запек и ќе ја комбинирам со други овошја од утре. Фала мајкички...
Вчера воведев риба од готова кашичка. Дали е во ред вака да биде на ручекот во една седмица 2 дена телешко 1 ден пилешко 1 ден риба 1 ден леќа 1 ден спанаќ или блитва 1 ден зеленчук
Јас давам вака: - Телешко - Пилешко - Телешко - Јајце - Мисиркино - Телешко - Мешункасто - Јајце И продолжувам пак со истиот редослед. Спанаќот и блитвата не ми се во посебен ден туку еднаш ставам во телешкото, еднаш во омлет.
Браво.. Моево денес прв пат едвај 20 мл испи.. се молиме секој ден.. Некако не сака ни млеко периодов - од шише никако, а и малку цица.. страв ми е да не дехидрира.. Пробувам со лажичка, чашка, цевка, 5 различни шишенца... никако не сака..
Бебе 9+ ноќна каша јадеше и купечки готови и кутии со ад млеко .Сега ги одбива.Кравјо не воведувам до година.И само јаде јогурт и к.млеко со житаркаСе мислам дали оризово.или кокосово е подобро и ако некој ги користи да сподели искуство. На доење е ама доцна се враќам и веќе спие.
Пребарувам по форумот ама освен hipp, baby love, lobelo, lino некоја друга варијанта на бисквити не наоѓам ги земав hipp ама некако се благи и тоа палмина маст баш ми смета, имате некој предлог за бисквити без палмина мласт и без шеќер?