procitav i jas posle sedmi pa me interserase koga e najdobro deka na listite sto gi imam stojat od sesti no poradi glutenot kako alergen se mislev. ke pocekam i za niv. a helda i kinoa davate od sedmi? nie denes pravime sedum samo proso od zitarki sum dala.
jas licno dadov na 7 meseci i nedela dena,a kinoa dadov na 8 meseci oti porano nemozev da najdam da kupam ama sin mi gi obozava. stom veke polnite 7 meseci mozes da dades,sekoj majka dava individualno,nekoj na 7,nekoj na sedum ipol na koja kako ke i dojde.
Мајки ми треба совет. Зедов нане .Сакам да го воведам како чај .Дали да го засладам со кафеав шекер или воопшто не?Мислам мала е за мед,агаве сируп и сл засладувачи? @Nova ти даваш чај помагај И дали е во ред хималајска сол после годината :/. Се двоумам овде мн бидејки почна зеленчукот да ми го одбива.Едноставно го плука.А праваМ 101 комбинација и џабе.Како зачин користам пашканат,лук,целер(ретко) или домат црвен но пак се мн блуткави.
Имај на ум дека кафеавиот шеќер не е ништо поарен од белиот, само е повеќе обоен. Единствено од оние поскапите на Виталија, сега не ми текнуваше на сортите. Не е страшно ако ставиш малку шеќер, само ако почне да ти пие повеќе чај, на дневна база ќе ти се собере многу шеќер. Затоа на врв на лажичката колку да го прифати на почеток. Јас хималајска почнав некаде околу 13-14 месеци. Слободно ставај.
@joy1 ако имаш маџун можеш со тоа да засладиш чајот. Јас така правам. Ставам и хималајска сол по малку (еден прстофат), а таа ја користиме и за нас. Во задно време сум на ум и домашна вегета да направам, и за нас и за неа. Што се однесува до шеќерите истото ќе го кажев што и @Nova, а тие на Виталија се мусковадо шеќери, но јас не сум ги пробала. За стевиа е рано, некаде читав не било препорачливо за мали бебиња/деца. Мислам можеш и агаве, а со мед мора внимателно, тоа знаеш
Јас вагете класична не купувам.Земам био зачин од виталија.Сличен вкус имаат. Хималајска исто користам за нас па ке почнам по малце и за неа тогаш А ја додавате во блендер или при готвење?
Ние официјално почнавме да подкаснуваме (за недела дена сме 6 месеца). Така да официјално почнувам да замарам на темава! Синко крка, пу пу да не го урочам, сконта за што е лажицата и дека треба да зинува. Имаме неколку работи пробано (јаболче, крушче, бананка и оривче малку). Сакам наредниве две недели да пробаме просо, палента и компир. Ок е или рано ни е? Друго нешто можам? За палента и просо ок се тие од дм на алнатура? Пошто на палентата пишуваше дека може да содржи траги од глутен па не бев сигурна. А на просото дека може да има траги од бадеми и сл.
Да,можеш и просо,компир и палента .Имаш на алнатура,виталија,даверт..било кои на сите пишува за траги од бадеми,соја или сусам. На возраст од 6 месеци можеш да дадеш и слива,морков,батат и брокула. Но во еден месец да не ти се фатат повеке од 7 воведени работи.
Здраво мајки, ме нема некое време. Малата имаше темература па не знаев кај ми е главата. Веќе имаме 10месеци што можам да дадам? Свекрва ми ме пукна дали може леб да и дадам со нешто? Ви благодарам
@joy1 јас солта и при готвење и на крај додавам, кога како и како ќе ми дојде @IveBrajan тие на Алнатура/Дм и на Даверт се многу добри, вкусни и убаво се варат, ти ги препорачувам Тоа што е во траги е неминовно на секој производ, нека не те плаши.
Не е баш соодветно место запρашањево, ама блисκу сум.... И мене нешто ме напнуваат, баρем вода дај, баρем чај дај му на бебето... Ај што не ми се слуша, не ми се ни дава таκво нешто... Нема потρеба од чаеви бебето. Немаше гρчеви ни на почетоκ, а не сега да сум му давала чај за стомачето... Ρеволт ми стваρаат малκу бабите и пρабабите на синчето мое. Ве молам за мислење. Или на κρај ќе ги отκачам и ќе си теρам по свое( κаκо до сега). Тρи полни месеци има бебенцето!
Ne gi slusaj babite, prababite... moj sovet Pravi si kako sto ti mislis... Baska bebeto ti napreduva odlicno... A i ako nema potreba za cajce i voda, zasto da se dava... Eve gotovo pominaa gorestinite, jas davav koga mislev deka e potrebno, voda ne pie ic, pa davav cajce
Кој маџун се препорачува за бебе? И со што. Немам користено јас и не знам точно. Знам само дека е добар за имунитет. Дали е точно?