Се согласувам да, но многу често не се проблем финансиите. Од не информираност или од нас како не растеле па еве ништо не ни е иде до такви работи. Општо зборам за исхраната на бебињата.
Исто и мене ми се дешаваше, во блендер стануваа ептен ретки, со лажичка коа ги мешав имаа грутки. Такви се кашите и мене ме нервираа и не купував... Пробај блендирај го само јаболкото со малце вода и додади го во готовата каша.
Јаболкото изблендирај го само, посебно, па после додади го во приготвената семолина и измешај ги. Така нема да е течно.
Истата приказна грутки, во блендер течно, најдобар совет не купувај иако по грешка ја купив мислев дека е пченичен гриз. Фала ти многу.
Фала ти многу ќе пробам додека не потрошам, наредно не земам, два пати направив испадна вода, а и детево не е воодушевено и некако благо ми делува, а пишува без шеќер
Прво вода стави, па после семолината додавај ја постепено. Една лажица па измешај, па уште една па пак измешај, и додавај додека не добиеш посакувана густина. Вака нема грутки да имаш. И овошјето секогаш настрана блендирај го па додавај го отпосле во семолината, или што и да е.
Да од пченица оли. Па лушпите од оризот кога се обработува тоа го викаат семолина "ѓубре" во наводници. Инаку ја направив урдата и одлична е, најважно е што ми ја сакаат двајцата
Јас уште не сум ја направила Од кое млеко и кој јогурт ја направи? Зедов Алпско млеко и јогурт Бучен Козјак, па ќе видам каква ќе испадне.
Ја ставам во малку вода и пуштам да проврие, ја плакнам и потоа ја ставам со другиот зеленчук да се вари.
Урда исто како сирење, во палента, во проја, мафини, со просо, со тестенини итн. Имам еден рецепт го правам за нас и го прилагодив и за бебе без сол, семките ги воведов. Многу се убави лепчињата и прелесни. Спојлер: Рецепт за лепчиња Цвеклото го мијам убаво, го варам со лушпата и кога ќе омекне го ставам директ под ладна вода и лушпата сама паѓа. Обично варам по повеќе и си замрзнувам. Еј заборавив да ви кажам, му дадов парче лимон да проба и бевме спремни со камерата, а тој фино лепо не зафркна и си го изеде цело парче Така да, немам fun видео од прво пробување лимон.
Урда само со палента имам дадено досега, плус кисело млеко или жолчка. Цвекло имам варено на пареа, мислам дека побавно ми се вареше.
Ако ја мешаш рачно со лажичка не е течна, но ако ја ставиш во блендер течна е и не се згуснува, зошто е тоа така не знам ама од тоа што имам пробано затоа и ти го кажувам
Значи зоврива млекото и тогаш го ставаш јогуртот? Голем проблем имам со хрватскиот, ништо не разбирам. Јас овие денови ќе правам рикота, па ќе се пофалам ако биде успешно.