celerot koga go vovedovte i kako ? sakam malku da stavam vo zelencukot pa dali korenot ili od listot? ne mislam da go blendiram tuku za vkus kako kromidceto. lukce od koga moze?
Девојки ми треба помош,од тие што имаат бебуш домче не знам дали е ова добро одбрана тема за овој пост но еве ќе пишам.... потребни ми се теглички од кашички за бебиња, од малите транспарентни што се, не од ноќните кафени...околу 20-30 ако може и повеќе... Ве замолувам вас што сте во можност да ми помогнете кој колку може па полека ќе ги соберам. Имам време два месеца, што значи не ми е ептен итно. Доколку некој сака да ми помогне нека ми пише пп фала ви најмногу
da joy nie sme 7ipol . staviv od korenot na celerot mnogu malo parce za vkus no ne go blendiram. isto i id kromidot. luk ne sum dala uste. me interesira kolku stavate vo kasickite i dali samo za vkus ili gi blendirate?
Majki sakam da si zemam Nutribulet, za skoro ii niee so dohrana kje pocneme pa sakam da znam dali e dobar za kasicki? Mene mi praii merak i za mene da si praam sejkovii
Да земеш! Ние земавме и јас нон стоп во него правам. Кој што сака нека каже, НЕ не е ист како другите блендери. Ептен е јак, меле партал прави. Ако сакаш погусто, не ставај вода. Ако сакаш поманџесто или кашаво, тури вода/млекце. Стварно е соленка цена (имаш за 7000 и за 10000, ние имаме од 10000) ама не ми е криво што го земавме. Летово се бутавме во него и пиевме со мм. Сега за синко каши правиме мхмх мераци
и јас баш тоа цел ден го гледам, дали да земеме нутри булет, дали од teleshop mazik blender е сега нутри булет од 600 w е 6900, а од 900 w 8900, а оној од teleshop е 400 w, и тој е 2900. значи разлика има огромна, јас имам обичен блендер, и баш пробав да направам кашичка за мене, уште 1 месец имам за да воведам на бебушите, и ставив црни сливи и малце вода, и ми направи каша, ама сепак се чувствуваат ситни парченца, се чувствува лушпата и не е тоа каша-каша, туку повеке е овошјето иссецкано на ситни парченца, што не ми се допага за мали деца. Се мислам што е разликата во нутрибулетот од 600 и 900W? a и за маџик блендерот, незнам дали ги разградува состојките или само ги меле како обичен блендер, таков имам инаку го имам соковникот од топ шоп и добар е, само ги исфрла лушпитеи семките и не е за каша, туку за сок... цел ден се мислам што да купам
Аууу машала! Не сум знаела дека е толку скап Нутри булетот! Не разбирам зошто е толку популаризиран во моментов, премногу е скап, а поготово за џебот на една фамилија со мало бебе кое има еден куп потребштини. Зарем неможе да ви заврши работа било каков блендер од друга фирма? Подобро ставете му ги тие пари на сметка на бебето, зашто верувајте секој блендер од барем 400W си ја врши работата, а ќе го платите пет пати помалку. Плус, се кладам дека многу од вас имате по некој блендер од свадба Така да, баталете рекламите, доста ве лажат, погледнете што имаат Техносупермаркет и Нептун, на пример @volsebna ќе мелеш подолго за да нема парченца, а лушпи обавезно ќе лупиш за бебуш, и така све живо е прскано со разни пестициди и други хемии од групата на "-циди" Значи буквално све се меле и во обичен блендер! Исто и за тебе @mariz мила, ова е мое мислење како поискусен корисник на еден блендер, еден рачен пасатор, и уште еден блендер кај мајка ми, стар од нивната свадба
И јас не би фρлила толκу паρи,κога знам деκа можам да најдам поевтин а паκ да биде фунκционален(мојот е на Бош-Нептун,оκолу 2500ден)и да си ја вρши ρаботата. Мојот е со две бρзини,па паρтал пρави,не остава паρчиња и сум пρезадоволна.
И мене не ми се фрлаа толку пари за Нутри булет, па си го земав на Делимано рачниот пасатор, сет со сецко и задоволна сум.
Jas go imam setot na delimano so blender, secko I mikser, I toj e predobar. 800 vaten e za 2000den. Probav so nutri buletot na tetkami I Isto se pravat I vo dvete. E sega ako imate visok 10.000den toa e druga rabota, a deka I poevtinite varijanti mozat za zavrsat rabota za kasicki I sokovi - mozat I te kako.
И јас го делам мислењето како Иве. Претходно со друг блендер се нервирав, и на крај го земав Нутри булетот... Баш имаше некоја акција... Презадоволна сум. Да беше само за бебето ќе се размислев, ама бидејќи го земавме и за нас... Немаше дилема. Мелеме во него семки, правиме најразлични шејкови, за беба кашички... Стварно е одличен.
Abe imam dva obicni doma, eden e pred 100 godini, eden malku ponov ama vrska si nema, bas probav da napravam kasa od morkov varen, go utepav od varenje i na kraj pak parcenca imase vo kasata... a baska sve se gotvi so niv, na svekrva mi e i sakam eden posebno za nas. A Nutribuletov mi se vide taka dobar... Ne go zemavme uste razmisluvame, bas mu rekov na mm aj i do NEPTUN, Tehnomarket da vidime nesto... Ama znam kje ostaneme pak za Nutribuletot... Koga vekje imam 3,4 iljadi da frlam kje dadam uste 3 kje si zemam Nutribulet.. Bebus ima pari na smetka Bolje da jade cuda i ubavi kasicki, bas gledav na youtube cuda pravi od sekakva tvrda, meka hrana.. Sakav iskustvo nekoe od majka sto go koristi
Мојот е нешто во тој стил (го имам постирано некаде низ темава) блендер+ сецко и ептен сум задоволна работи на 600 вати од Нептин го зедовме некаде околу 2 700 денари. Според мене нема логика да лупаш толку пари за блендер кога секако на бебуш му блендираш највеке година.
Види мила, ако имаш да дадеш 3, да дадеш уште 3 илјади не е цифра за потценување. Со тие пари можеш на бебушот сладок да му купиш столче за хранење. А од пари на сметка богами никогаш доста во овие кризни времиња. Како млада мамичка те советувам искрено, да си земеш поевтин блендер ако веќе несакаш да го користиш тој на свекрва ти. И зошто не тој стариот? На мајка ми блендерот на пример што е стар 35год од нивна свадба, е пет пати бољи од моиве дома. И само едно морковче без додадена водичка нормално дека нема да се испасира, ќе видиш, ќе научиш, и јас незнаев Мојот блендер е на Бош, мислам дека е околу 1800ден, а рачниот пасатор појма си неам што фирма е ама прави ептен добро пире и од најжилавото месо! Значи не пробувам да те убедам, но и јас сакав на ќерка ми да и ги купам најубавите и најскапите работи, која мајка нејќе, а кога веќе споделуваме искуство, треба да знаеме да бидеме рационални во трошењето пари бидејќи сме мајки
http://www.delimano.com.mk/elektricni-uredi/racen_blender.html На овој мислев. Инаку и во нутрибулетот останува по некое ситно парченце. Немој да мислиш дека не. А и подобро да има и по некое парче, и онака се што ќе му ставиш ќе биде меко, сварено и на тој начин бебуш ќе се учи и да џвака, ќе си го врти парчето околу уста, а не да се научи само на лапни-голтни, па има денес деца по 2-3 години уште не знаат сами да џвакаат. Мене ако ми остане ептен големо парче го тргам (на таа мала количина нема блендер што може се да ти фати), но некое ситно не. И го гледам малово мое го врти околу уста, некогаш ќе го плукне, некогаш ќе го голтне, чмата со устата, се учи за кога ќе му пораснат повеќе заби. Убаво блендира и свежо овошје, со вода заедно и имаш и сокче. А па за сецкото и миксерот да не правиме муабет. Доста е јак, 800 вати, па да знаеш како се наоѓаат, посебно сецкото. Јас за све живо го користам. Откако го купив скоро ништо со нож не сецкам, особено работи за манџи, кромид највеќе
Во нутри булет бидејки чашите се големи треба 2-3 моркова да ставиш за да се добие каша.Инаку се ке се расфрла наоколу низ него
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=30_125_33&product_id=207536 јас го имам овој.ептеен сум задоволна. Секој ден го користиме за сејкови правење за нас. Дури ии семките од смоквите ми ги меле. Исто така ставам јаткасти плодови и житарки и ги меле. Планирам и за бебето во него да спремам. Па ќе видиме како ќе се покаже за тоа.
Epa i toa mi bese vo misla, izgleda golem i kje treba povekje kasa da pravam i ostatokot da jadam jas @Kitten zatoa rasprasuvam tuka, skap e i mene ubav mi se vide i ne sum zapoznaena so blenderi, a toj stariot ni svekrva mi ne go koristi ima edno kopce pod koe vlaga plastika edna i kje treba mm da go stisne za da se ukluci, nesto zakocuva ne e vo red... Razgleduvam povekje opcii, sakam ubav blender so koj kje pravam lesno kasi za bebus, bez razlika kolku e... i da e 2000 kje si kupam, samo da e dobar Iskustva majki od blenderi za da znam sto da baram..