Па скоро во се има конзерванси кога ќе видиш.Кашите како стојат повеќе од година дена? Па и другите работи Се што е тазе не стои многу.
Исто и јас гледав други ама сите имаат конзерванси Да така е. Каша до сега не сум давала купечка дома им правам...не дека и тоа што го купувам овошје, зеленчук се органски ама пак демек нема конзерванси...па кој знае... Јас ги купив од Супер Кит го или порано Туш маркет.
Хип ( претпоставувам и останатите бебешки брендови) не содржат кашите конзерванси : The food in our jars is sterilised for a short period at a high temperature inside vacuum-sealed jars, and this ensures that no bacteria or moulds are present inside the jar to cause food spoilage. The integrity of the vacuum seal guarantees the quality of our products – and it means we don't need to use any artificial preservatives. Win-win!
Баш чудно, јас дома и ја варам и пак во рок од 5 минути ќе смени боја, а не пак година да седи во тегла
Да ама во тенџерче, ова вакумираат со тој процес во запечатена тегла. Е сега тоа хемичар би го знаел процесот. Како го, сигурно поминуваат низ контроли. Да е македонско па да се помислиме, ама овие големиве брендови не верувам да би лажеле вака јавно. Одма ќе ги изедат живи активисти со тужби за разлика од нашево државиче кај што се проаѓа
Види стално гигантите што имаат највеќе пари и најголемо прозводство не успеале од ништо.Сега они имаат пари да подмачкаат сегде каде што треба и да кажат дека и злато ставаат внатре и дека тоа е здраво Тие што се "сиромашни" компании и што немаат толкава репутација и што си работат регулар не можат да имаат многу пари . Разликата од нашава држава до другите е што нашиве гледаат се баталот да е за тука,а доброто за извоз.А другите земји си гледаат доброто да е во државата,а тоа што е "батал" да оди надвор нормално сегде има прва,втора и трета класа.
Се сложувам. Детските храна особено кашите поминуваат 300 контроли и не смеат да пуштат нешто што би им наштетило. Сигурно има конзерванси ама се топ замена за несезонски производ. Подобро ќе земам кашичка отколку сега да купам кајсија или праска.
https://www.cnn.com/2019/10/17/health/baby-foods-arsenic-lead-toxic-metals-wellness/index.html Еве еден дел од тоа дека не е се како што си мислиме. Пак ќе кажам додека дома не си направиш бавча и сам да насадиш од кај и да земеш немаш гаранција, сегде постои корупција, а највеќе во фармацијата .
Кои зачини ги ставате во кашичките?Имам на хипп болоњезе со босилек Готова кашичка.Дали ги замрзнувате мафините?планирам да правам
Не е чудно, со пастеризација си седат во тегла работите. Така од непрскано овошје направив компоти и на бебе му давав кога воведував круша, дуња, вишни, цреши, кајсии, праски, да не набројувам понатаму. И домат така зачував и му давам да јаде во каши. Ништо не е расипано, сега баш последната тегла со вишни и со дуњи ги отворив.
Овесот од Дм со глутен само го потопувате во вода да отстои или ја нешто утнав? После тоа го изблендирав заедно со овошјето ама пак не беше скроз мазно како кашичките, туку ситни грутки останаа...бебе се изналапа битно, што сум згрешила?
Пробав на суво со блендер @0ли баш имаше ти спомнато вака ги прајш. Ама се разлетаа насекаде не успеав. На таков начин мислиш така?
За мојот блендер имам помали чашки и во нив правам брашно од овес кога ми треба. Како тие десно на сликата.
Ама блендирам поголема количина, половина пакетче на пример и во тегла ги чувам така иситнети, не може да се разлетаат. После само земам со лажица за да ги сварам пред да правам каша.
Имаш рачен блендер? Ако имаш пробај со него, јас така правам за себе, и без проблем се мелат како брашно