Јас знам дека со риба не се даваат млечни работи и жолчка кога се дава саат време пред и после нејзе не се дава млечно. А за со месо не знам
Во месото има железо и оптшо во зеленчукот на пример спањак, блитва и доколку се комбинира со млечен производ се намалува апсорпцијата на железото не дека онака нешто смета или не смее да се комбинира
Воопшто не се исти купечките и домашните каши. Ни телешко ни пилешко. Синко купечки со месо не јадеше воопшто, а домашни да. Со молење ама јадеше. Тајната беше во домати, и ден денес сака домати свежи, јадења со домати. Мене дека домашно земав се ми мирисаше убаво. Готовите со месо се навистина грди. Не се криви децата што не ги сакаат.
Исто, домашни со сласт си јаде, купечките ретко која ја јаде. Со телешко некако успевам да го излажам ама таа пилешката нема шанси. Кога ја мириснав, директно во канта отиде.
Јас брокулата купечка ја фрлив. Брокула и не дадов самостојно, во каши ставав по неколку гранчиња. Синко исто, се случичо 2 3 пати да изеде купечка телешка ама не се вкусни ич.
Мајки поминаа 2 недели откако му воведов на Војдан втор оброк. Е сега според насоките од педијатарката треба да почнеме по мало парче месо да вариме и само водичката од месото да ја ставаме во кашичката (ручек). Дали може со пилешко да се почне бидејќи имаме домашно селско или со телешко мора прво? Војдан е сега 6++
Јас на почеток овошјето го варев (јаболко, крушка, слива), и после во таа вода го правев гризот и на крај ќе изблендирав се заедно со овошјето. А ако мислиш само гризот со вода може да се направи секако, ама нема да има некој посебен вкус да не речам ќе е без вкус (ако не му ставиш нешто друго плус, макар овошје, млеко, ванила, цимет и сл.)
Слободно вари со вода. Како палента што правиш. мојава обожава снегулки од спелта Пробав и јас, баш се блашки, нешто поблаго од сирова варена пленица
Здраво мами, Почнавме со вкусови досега добро ни оди и синко сака да ручка Досега воведов морков јаболко круша банана и тиква се супер прифати .Утре сакам да воведам тиквица ама не знам како да ја спремам со оглед на тоа што немам готвач на пареа се мислам да ја сварам со малку вода Со што од ова што ми е воведено да ја комбинирам Наредно сакам да воведам батат па некои житарки ве молам предлог од каде купувате и со што да почнам просо ориз овесни
Здраво мамички, од кога може да се дава свежа салата на деца. Ние сме 1 година, јадеме скоро се, овошјето секогаш свежо, но зеленчукот обарен, сварен, во комбинација со месо, жолчка. Прашањето ми е од која возраст се дава ко салата, во свежа состојба. Поздрав...
Следно ми е тоа па гриз. Денес овес ручкаше, и тоа 150гр излапа каша со овошје и бараше уште. Да пробаме се па да и дадам од она неколку житарки на холе или хип
Исто и моето е на АД, но од 4-ти месец не беше спремно. Некаде на 4++ почна да шматка кога ние јадевме и со мм решивме од 5. Сега е 5+ си пробува вкусови. Следи го бебето, секако по неколку лажички е воведувањето.
Мајки дали некоја вари месо (телешко и домашно пилешко) за две недели на пример? На кој начин го чувате?