Почекај 15-20 мин па потоа давај млеко толку колку што си пие, нема потреба да намалуваш количина. Јас давав колку сакаат секој нареден ден(колку повеќе јадеа, чекав повеќе време за да дадам млеко, за да не им е тешко на мешето) кога завршивме со пробување тие веќе јадеа по 120гр и веќе им укинав едно млеко. Со лесно и се да си ручкате
Ја па оризот го користам не сум видела 3 недели дека е рокот не ми ни делувало расипано и што има да се расипе во него не знам освен со адаптирано ако е правен
Уште малце правиме 5 месеци, почнуваме со дохрана, што можам да воведам од житарици за почеток? Маслиново можам од старт?
Почнавме со пробување вкусови, по 3 или 4 дена еден вкус не брзам, сакам да прашам третиот или четвртиот ден дали веќе давам како оброк количински колку би требало? Бебе се навикнува на голтање, денес имав трет ден тиквичка и сакаше многу да јаде но не знаев колку да и дадам (си отвораше усте сама). Воведов јаболко, морков, круша, тиквица.Планирам батат, за банана се двоумам и штпо друго можаж?? Сливи сега какви давате, замрзнати или суви? Наместо ориз друарка давала рижолино ок е тоа или да проба ориз подобро е?
Симни си апликација Бебе готвач и ќе видиш идеи што да воведуваш за почеток. Секој ден постепено зголемувај повеќе да јаде. Рижолино не е со шеќер?
Сабаеле околу 7 пијат 190мл преспиваат еден саат околу 10:30 или 10:45 веќе бараат да јадат тогаш давам каша, па млеко во 13:45 од прилика
Па видиш мене патронажната ми даде неколку лисја и тука пишува дека треба за ручек. Моево денес во 8:30 првото млеко му беше, па 11:30 и сега во 2:30 ќе му дадам 5 лажици каша и кога да му дадам млекце, одма или да почекам пола сат?
Почекај 20 мин и дај му млекце да пие тоа не е голема количина па да чекаш многу време Мене матичнта така ми рече прво доручек воведуваме па ручек и на крај вечера Ние сеуште сме само со доручек, сега кога ќе одиме на месечна контрола се надевам дека ќе воведеме и ручек
Sin mi e 5+++, na ekskluzivno doenje sme. Pedijatarot mi reche prvo da pochnam so sokchinja (jabolche, kruvche, sliva, morkovche), pa posle nekoi 2 nedeli da davam kashichki. Prviot den da davam po 40ml, potoa da zgolemuvam. Sekade kade shto chitam se pochnuva so kashi direktno. Davala li druga majka vaka