таман за нервози До кај 15-16 месеци ќе е така, па ќе пројаде и пак после до кај 2 живци ќе ти кине. Од 3 е полесно е тек тогаш ќе преговара
Да даваат Лино во јаслите на вујко ми ја носат во Скопје близу Сити Малл градинката ми го пратија менито особено чоколино даваат
орце Николов е тоа. Даваат таму сигурно многу е тешко да се сварат житарки со овошје истата каде ќе оди на @Mila_Skopje или клонот во К4.
Да, го гледав менито и скоро секој втор доручек е чоколино и ќе ја лупам главата да бидее здраво, органско дома, а таму чоколино и после кога ќе зине дома по чоколино, да се фрлам сосе овошјето
мора да поработат не менито. После во групите и не е така лошо. Има и таму чат пат глупости, ама најчесто е ок. Јас затоа не сакам да ја пуштам. Сериозно се мислам за приватна.
Исто ама не можам да му објаснам на мм дека одењето во приватна градинка не значи дека детето ќе го направиме сноб. И да се бунам нема да го сменам менито
@Milkiway , @kukla21 фала ви, до водата било. Е сега да прашам, остатокот можам да го чувам за утре или да фрлам? Имам од бебе комфор вакумски садови, @kukla21 мислам и ти пиша дека имаш од тие, две што идат заедно, со зелено капаче.
Од 8ми месец, тврдо варена. Прва недела 1/8 и 1/4 (2 дена во неделата), втора недела 1/4 и 1/2 (2 дена во неделата), трета недела 1/2 и цела (2 дена во неделата).
1.Дали житарки се воведуваат исто како овошјето и зеленчукот по 3 денови? 2.Воведувам вкусови давам по 3-4 денови еден вкус, по неколку лажици, кога да зголемам на поголема количина како оброк да биде ? 3.Почетно од житарици ориз, палента, гриз да биде?
Мајки, Војдан е 7+ и воведов путер. Сега сакам да воведам овес и кисело млеко. Како да ги воведам? Овесот во вид на овесни снегулки ли да го купам? И какво кидело млеко да дадам? Домашно ли квасите?
Овесни снегулки од ДМ дадов,ги покиснувам во топла вода и мешам со овошје,а кисело млеко и јогурт на бучен козјак прво две три лажички дадов после го мешав со палента,жолчка,лебче,ориз и спанаќ зависи што имаш воведено, сега ке почнам и со овошје како овошен јогурт да правам за ужинка.
сноб ќе стане од приватна градинка. Кажи му да не се занесува полека, ќе пројаде и тоа. Дур се навикне. Така правев и јас првите денови кога пишував вечера. Каснуваше колку да се рече. Па стаса до 30-60-90. Ако и бил послаб ручекот и цела ја јаде
Сеуште има 2 оброци Војдан. Киселото млеко да го давам за ручек во комбинација некоја ама тој ден кога нема месо или за доручек со палента (пченка Хипп користиме)...