Дали го киснете просото одвечер и колку време се вари од прилика? Сакам утре за прв пат да дадам ама не знам точно како се подготвува.
таман си е. Чим и даваш храна, нуди вода. Таман си е 30мл. Ако е жедна, ќе си цицне ако најдеш снегулки полесни се за спремање. Рж до утре ќе вариш. Ќе почнеш полека со глутенот. Прво малку еднаш- два пати неделно; па два- три пати, па секој ден, па било колку пати на ден.
Го ставам во вода од вечер да стои, и сменувам вода уште еднаш пример два часа пред варење. Се вари за околу 15-20мин.
Тука воведуваат ручек па вечера прво, доручекот е на крај... Не знам како да комбинирам сега, се мислев дали да одам по макендоскиот систем или по овој тука, ама мислам дека вечера ќе му воведам.
Ручек и вечера 6ти месец. Само кога да давам овошје не знам пошо кашите за добра вечер се со банана само. има фрутолино се дава и тоа, ама јас сакам и сама да му правам некогаш..
Мајки, јас од вчера воведов вечера. Војдан е 7+++. По самото дете си осетив дека треба уште еден оброк, но сепак се консултирав убаво со педијатарката околу воведувањето на трет оброк. Прво што ме праша е колку време помина од воведувањето на втор оброк (поминаа месец ипол)...Потоа ме праша дали имаме воведено месо и млечни производи (имаме домашно пилешко, кисело млеко и путер) и плус безглутенските житарки... Па според тоа ми рече може слободно вечера да се воведе и таа да биде житарка со млечен производ. После една недела од воведување вечера ако е све во ред ми рече да почнам со воведување глутен...И тука ќе можам веќе бисквити, гриз пченичен, каши за добра ноќ со 5 житарки итн... Можеби овие совети од докторката ќе помогнат на некоја мајка тука... Вчера за вечера дадов палента со кисело млекце. За вечер немам идеја баш, можеби овесни снегулки со адаптирано млеко и малку банана...Со глутенот ќе биде полесно...
Може најдобро да одиш по планот што си го имаш таму. Мене педијатар ме советуваше уште на почеток да почнам со овошје пробување вкусови бидејќи прв оброк да биде овошен. Потоа зеленчук па додека пројде време од пробување воведуваме и месо и тоа е ручек. Па млечни производи и глутен тоа е вечера. Па кога ке израчунаш 3 месеци ке пројдат од пробување вкусови до воведување оброк. Не се дава овошки за вечера освен банана која е добра за мирно сонче. Гриз можеш за вечера инстант да дадеш со ад млеко пример
Ај да ми дадете памет малку... Бебево пробуваше вкусови од 5ти месец, сега е 6++. Од 6ти месец успешно јадеше доручек кашиче со житарка + овошје 120гр горе-доле, јас пресреќна детево ми јаде леле. Сега последнава недела ми го одбива појадокот, едвај неколку лажичиња каснува. Пробав да понудам кашиче за ручек, го јаде без проблем. Да продолжам да давам оброк ручек, а доручек да нудам па да чекам да го прифати?
Сакам да му воведам денес на бебче ориз, како се воведува? Со зеленчук или без, со млеко или со вода? Бебче е 5 месеци и 3 недели.
Po kolku cresi stavate vo eden obrok za bebe od 8 meseci,imam poveke pa sakam da gi zamrznam,cresite se normalna golemina,ni mnogu mali ni mnogu golemi
Ние почнавме со ова,го подготвувам со млеко ад. Правам 50мл млеко и ставам 3 лажички од ова и мешам додека се згусне Него да прашам морам да давам на почеток секој вкус т.е зеленчук посебно по 2-3 дена или можам одма со готовите кашички на хип мешани што се пр.компир и тиква или пр.компир и морков?
Од 6 месеци му воведов, многу лесно се прави, ставаш малку вода да зоврие и ставаш палента, (јас на почеток по една лажица само ставав бидејќи помалце јадеше) и мешаш додека не згусне. Секако му ја имам комбинирано, и со овошје и со зеленчук, а од кога му воведов кисело млеко, сега најчесто така ја јаде. Јас никогаш не сум броела колку да дадам, туку колку ми се фати толку, ама од прилика околу 10-15 му ставам во едно јадење. Повеќето намирници ми се воведени вака по два дена, ама и некој не воведени сум му ги дала прв пат преку готова каша. Никако не е погрешно, секоја мајка сама одлучува како ќе воведува храна.
Мајки, која коска од теле е најдобра да се вари за да направам замрзнат бујон во здели, од нога, врат или не е битно?
ние сме 5 +, вкусови веке пробуваме од 4 ипол, ме интересира од кога се дава ориз гриз и дали тие се посебни за бебе
Оф леле мене многу течно ми излезе, пише на кутијата 200мл млеко со 3 лажици ориз. Течно беше му дадов на бебче ама мислеше дека е млекце Катастрофа. Утре ќе пробам со вода и морковче да му направам. Некој да ми објасне како се прави со зеленчук плис?
I nie sme 4 meseci...sakam od 4,5 da pocnam so vkusovi...Dali moze da pisete Kako pocnavte I so sto prvo