Јас му имам давано со прст да проба и после јаде, му имам давано натопено лепче со кашата, и потоа јаде и краен случај пуштам песнички чуда бесови и јаде ... Ама мојот е голем нејадач .... На зеленчук месо млечно
Нели ви се мн на 8 месеци три оброка и две ужини.Јас ужина дадов тек месец дена некаде пред годинката.
Незнам што му станА, се мислам да не е од водата што варев телешко па денес прв ден да проба абе проба едно лажиче и готово затвори уста крај
Ние во петок полниме 7м, на месечна кога ги носев педијатарот ми рече може да даваш, е сега сакам да дадам ама не знам каква Тогаш и јас итре тоа ќе дадам
Нели по книга на 9м се воведува прва ужинка, на 10 втора? Јас така видов во една табела негде по форумов. Не е така? Пошто јас планирав на 9 да воведам прва
Моето е 10 м уште немаме ни една ужина ако му дадам ина нема да ми пие млеко колку што треба. Како постигнувате минимум 500 мл плус ужини?
Немаш гладно дете 600мл готов оброк и 3 оброци по 200гр, тој ден морав да му дадам шмукалче 100гр. Уште да му дадев уште ќе јадеше. Да е жив и здрав само. Секако ужинки после 1г ама ти кажувам на моево само да додавам како бунарче без дно е лепотан мајкин
Ако не сака млеко може 2 ужини ова ми е од Живкович од Ремедика,мојата никако не прифати да пие ад морав да се вратам на работа,мора да внесува нешто
Има деца што бараат. Меѓутоа тоа ќе значи да им даваме нон стоп. Навиките и односот кон храна ние им го градиме/создаваме. Ти фино си тераш. Таман му е млекцето
Живкович да се потсети кои се препораките за исхрана на децата. Млеко е основа до една година за децата, не тврда храна.
Да, млеко е основа ама има бебиња кои одбиваат млеко. Ама секако ти повеќе знаеш од специјалист педијатар што посветил 10+ год на учење
Не се многу има деца што одат од 8 месеци на градинка.Мојата не јаде многу количински 9 ипол саати не ме гледа мора нешто да внесува,затоа по 6 пати цица кога ќе си дојдам @kukla21 има бебиња што не сакаат млеко никакво,и што одат на градинка од 8 месеци таму имаат 2 обрици и 2 ужини
па во однос на препораките што ги читам тука, сум. А ти, мораше да правиш нов профил за да ми пишеш нешто. Патетични сте! препораките се менуваат секојдневно зависно од истражувањата тековни. Еднаш стекнато знаење не е за секогаш. Седи и доусовршувај се. Еве интересно четиво https://journals.lww.com/jpgn/Fullt...eyireIncgttze5DTjLg8vQQWDnszlgI5q3VMBbfF3wMoE јасно ми е дека има. Ама, треба да се најде начин да се внесе млекото. за градинките, посебна приказна е како не се прилагодени на препораки за правилна нутриција, па мајките брзаат со внес на продукти за да си олеснат кога ќе појде дете во градинка.