Дали кога воведувате жолчка, во деновите измеѓу давате други нови намирници или тие 2-3 недели само жолчката е ново?
Па не , и во подрум и фрижидер по 2-3 тегла чувам да имам при рака. на топло нема да се добри. И брзо ги завршуваме , правеме по неко тегло од се , за сигурност , па нова тура.
Lino smokite od pcenka mozesh tie se pomeki za razlika od hip i se topat vo usta. Edit.Sea vidov ti odg vekje haha
Здраво, на голема мака сум... Девојчето ми направи 3 год и сѐ уште јаде блендирано, не сака да смисли за парченца... Како да воведам цврста храна, уште со чоколина и слични чуда се раниме? Во понеделникот почна во градинка прв пат и учителката пробала, но не сакала ни да види, вриштела
По колку грама телешко давате во оброк? 50 грама ми е некако многу.. По 30 грама давам јас 3 до 4 пати неделно, во ред е?
Јас денес дадов батат, тиквица и морков, уживаше додека јадеше а и беше на вкус блага умерено.Бебе е 6+
почни со нешто полесно, што само се распаѓа во варење - леќа, компир, грашак само нагмечен, ориз. Од месо, исклучиво мелено. Биди упорна. Нема дете што не пројало, ќе јаде и твоето
Денес му правев полнета пиперка со мелено месо. Е сега кромидот и месото ги запржив малку со маслинов па после ги оставив да се динстаат и додадов ориз и останат зеленчук...да не згрешив што му ги запржив? Смеам да запржувам дури отпосле ми текна да не напрајв грешка.
Не баш пржење е најлоша опција и за нас. Маслиново исто, не трпи високи температури. Акп веќе пржиш, користи путер.
На вода ставам вода месо и кромид и така динстам. Не ставам масло никакво. Динтано е ок. Се "вари" полек во вода.
Епа добро не ја згрешив многу почнав и ми текна динстано и ставив вода домачица да будем работава... сега следно ќе знам за болоњезето