Пак јас со градиннките... Гледам во мени пудинг со млеко, чоколадно млеко... Какво млеко? Кравјо? Па детево мое ќе има 11м кога ќе почне, кога кравјо млеко? Офффф ќе си пукнам. Тие што ќе одат или веќе се во Орце, дај кажете
Батат, тиква, тиквуца, јаболко, слива. Избегавај конпир и морков на почеток. Морковот е чистач на почвата, плус затвора. Брокула можеш да дадеш. Моево немаше мака. Реално може се да даваш, сезонско. Води се по тоа што е тешко за тебе, би било и за бебе. Ќе носиш потврда дека е алергична на млеко.
Мајки дали млечните производи се воведуваат секој по 3 дена? Или ако воведам јогурт значи дека се е воведено?
Два дена по ред давам инстант ориз на Хип измешан со јаболко и банана. Сакам утре да сменам малку, да турам некој зеленчук ама мислам дека ќе морам да го искомбинирам со некое овошје за да ја изеде кашичката. Ве молам за предлози за микс, врска немам кое со што иде, не сум по готвењето Воведен зеленчук: тиква, тиквица, морков, пашканат, батат. Воведено овошје: јаболко, праска, банана, авокадо, слива, круша.
Авокадо и тиквица, или морков и јаболко... Тоа некако ми иде, ама прво дете ми е, немам почнато со дохрана, нека каже искусен некој.
Мајки ај просветлете ме. Вие што не сте од Скопје, како нарачувате органска храна и од каде? Наредниве месеци ќе сме во МК со малата па би сакала да знам од каде можам да нарачам. Благодарам однапред.
Банана и авокадо Батат, јаболко, морков Батат, тиквичка, пашканат Круша и тиква Банана и слива Праска, круша, јаболко Јас вакви комбинации правам
Органска храна може да најдеш во Тинекс, Добра земја и Бе-орг (моментално реновираат). Едит: Sorry, сега видов дека бараш за надвор од Ск. Ако во твојот град има Тинекс можно е да носат и таму. Добра земја и Бе-орг прават достава но не сум сигурна дали на надвор од Ск.
Мајки Дали овие ги давате за бебе. Гледам стои дека се од пченичен гриз и се вегански, значи сигурно не содржат јајца ама ај да си прашам пред да му дадам @kukla21 ти мислам рече тестенини од дм земаш
Знам да ги комбинирам со мелено месо, кромидче, можеш и домат како болоњезе, исто со зеленчук(брокула, тиквица, лукче и кисело млеко) и ги јадела. Гледам нешто со што и ние би јаделе, ама морам блендирани, не јаде парченца мочлата. Тек сега нешто покрупно почна да прифаќа
Неповикана ќе си пишам Наједноставно ти е со болоњезе (прави финто запржување со вода) Со спанаќ и урда, со брокула и пармезан. Може и песто да направиш од свеж босилок, пармезан, мм и неколку оревчиња, многу е вкусно. Е сега и јас да прашам. Кои млечни производи ги давате? Конкретно за јогурт прашувам, да нема многу киселкаст вкус. И дали може домашно кравјо кисело млеко на 10 месеци? (Си доаѓам Мк)