Да се вклучам и јас во дискусијјава. Во какви комбинации ги воведе млечниве @Kolache na mama ? @Krofna* ги имам читано дека земаат урда од кораб трница,дали со некоја посебна причина не знам. Јас само јогурт му имам дадено со палента и овошје,сакам да дадам и кисело млеко и урда. Педијатарот рече бебињава многу го сакале абц крем сир Ако не ми јаде ова погоре и тоа ќе дадам. На домашни каши ми е, нека има и нешто помалку здраво. И бисквити досега само 2 пати јадел по една.
кората дава баш шмек, штета да не ставиш Во ДМ во био делот во мали ќесички има кора од лимон и портокал Мислев ми останало дома некое ќесе да ти сликам, ама отишле сите.
Прв ден - палента и кисело млеко (најчеста комбинација на форумов). Уста не сакаше да отвори, прв пат да има нагон за повраќање. Набрзина изблендирав вишни замрзнати, прелив одозгора и изеде 10 лажички колку да не е ич. Втор ден - слива, вишна, јаболко, кисело млеко. Полн погодок
Е добро што ми кажа баш по други рецепти и по овој знам колку е убаво со кората ама шубе ми беше за бебе, па и сега не се ни сезонски што знам. Ќе си земам од ДМ
Исто и кај мене нагон за повраќање имаше, баш се зачудив не беше толлку кисел јогуртот.Битолски јогурт зедов намерно дека не е кисел,ама ете го сети ..За кисело млеко страв ми е да пробам од истава причина. Ама со овошје ќе пробам да му направам и плус житарка некоја.
Да се надоврзам не повикана моите јогурт највеќе сакаат со палента или гриз со банана и крушка или кајсија Бананата ја прикрива киселоста или ставам некогаш и грчки јогурт и тој го сакаат
Пробајте грчки јогурт ако не сакаат од стандардниот. Јас често палента со грчки јогурт (olympus од кам го земам) и правам и многу го сака и вкусно е. Истиов грчки јогурт го мешам со пасирано овошје (банана, кајсија, малини, вишни..што имам тоа) и доаѓа како оригинал овошно јогуртче.
Мислам дека не е проблем што си вовела вечера со иглед што во некои земји се почнува од вечера. Но единствено да ја ставиш порано. Кога си легнува?пример во 18ч. Житарки во комбинација со ад. За трет мој совет да почекаш какп што ѕи пишале другите. Ама па сега ти си го знаеш бебето ако плаче, не спие, не напредува и се исклучени заби, регресии чуда јас лично би дала.
Можам ли да дадам ваква тиква? До сега не сум дала. И кажете ми како ја замразнувате...свежа или варена?
Јас се ваква давам, ја лупам, сечам на коцки, мијам, да се исуши и во ќеси за замрзнување складирам и замрзнувам по околу 50тина грама. Потоа вадам, се размрзнува и мешам со други состојки за варење или на пареа
Zdravo majka. Ti blagodaram na razbiranjeto. Za tret obrok ke cekam, nema da vovedam sega, bidejki skoro dadov vtor. Inaku bebe legnuva vo period od 9-10h. Obrok davam okolu 7i30. Mozebi porano treba? Inaku ni jas ne mislam deka e sjajno sto dohranuvam tolku rano, no takva e situacijata. Sega e super, osven sto vleze vo 5yi skok I spienjeto my se reducira I povekje vo race blizina bara I e pokenkav. No dete raste, menuva I ne e cudno. Sekoe dobro.
Јас по моево гледам кога почнав со вечера накај 17ч му се фаќаше па ад во 20ч и на спиење. Сега заспива во 21ч па вечерата му е во 18ч. Ако ти помага распоредот ни е: ад, доручек, ад или ужинка, ручек, вечера. Се ова на 3ч размак.
Затоа и едвај сакам да воцедам млечни зашо правам домашни каши и веќе со идеи сум нула.... А за бисквити земав на лобело и знам еднаш во недела кога му правам само овошје да здробам и 2 бисквити за густина, аман веќе со тоа органско
Здраво мајки, како ги приготвувате овесните снегулки? Дали ги попарувате да омекнат, јас малце ги варам колку само да омекнат
Мамички за 5 дена бебка ми прави 6м. Со вкусови почнавме од 4++ , и се пробувам и и правам и и купувам ама не сака да ги јаде.. најмногу 5,6 лажички и тоа е, повеќе сака да си цица.. јас не ја форсирам ама педијатарот вели барем еден оброк од цврста храна да има, а таа не сака ми враќа со јазичето.. како да ја поттикнам.?