Блитва и кромид дадов и јас, уште сме само на ручек и само зеленчук давам па од следна недела планирам и доручек . Месо и дадов телешко вчера,завчера и не знам дали од него ама има гасови и прде.
Јас го чувам во стаклено едно со пластично поклопче што ги имаше во тинекс воздух невлага подолго ми седи
А кога се кисне од вечер каде го чувате , на собна или во фриж. Поима неам ништо првпат купувам просо , мислам лупено е од пилјара го земаме на био космос е , ама на мерење , ни мереа од големо пакување , не е спакувано со етикета да видам.
Можно е да има гасови од мевцето, док го навикне.Јас сум во план нареднава недела да и дадам телешко. Инаку од зеленчук и ние едно исто вртиме, тиквица, морков, батат, брокула, блитва, кромид. А баш зеленчук многу појше ми јаде него ли овошје. Ние си јадеме и доручек и ручек, околу 150 гр јаде по оброк, и мерев едно време по 120 гр. ама уште отвара устето, мљацка и баталив мерење, колку јаде јаде. Како и воведе телешко, и даваше од водата прво, или дирекно мевце?
Гледам дека има многу измени во воведувањето исхрана од пред три години кога почнав да му давам на синко. Има ли некој нови табели по кој се водите, јас тогаш по бебе готвач си се водев. Мали сме уште, 4 ипол месеци, ама мама да си се спрема пополека. Одприлика кај 6 планирам да почнам, некој ден плус минус
Мајки,освен слива што можам друго да дадам за бебе да се искака полесно,кашичка од тиква може или? За два дена 6 месци ќе сме
Ако ти е за Морска "Метро" кај американ колеџ ќе прашаш кој ден доаѓа свежа или Рибокомерц тоа беше кај Беверли позади во Капиштец
Авокадо дај и. Јас денес воведов и банана, имав убава презреана, па во комбинација со авокадо е топ за олеснување на мешето. Од сливата не кака..
Дали воведување прво ручек а после доручек ти е совет од педијатар, дека и мене ми спомна сабајле да давам нови намирници а попладне обид за оброк од веќе воведени. А знам дека прво доручек се воведува. 6++ ми е, еден месец пробува вкусови па не знам како да правам.
Не,сама решив прво ручек дека најчесто децата повеќе го сакаат овошјето т.е по лагите работи па затоа,да не ми ги одбива после зеленчуковите.Инаку со првата ќерка прво доручек воведов и немав никаков проблем со ручекот така да нема правило како сакаш така води се Нема правило дека прво доручек се воведува ,има и тука многу со ручек што почнале.
Zdravo Katerina. Fala ti za spodeluvanjeto. Moze da spodelish koja e grupata? Bi sakala da citam mislenja ako e dozvolen vlez. Ti blagodaram na odgovor. Sekoe dobro.