Три дена воведувам намирница, ако мислеше на тоа. Откако воведов неколку и комбинирам. Пример брокула кога воведов, со морков еден ден па со батат друг итн. А конкретно кашичките готови овошни, 3 дена од истата, ја вадиш содржината за тој ден во тањирче и враќаш во фрижидер. Зеленчукова готова не сум дала тие се 2 дена во фрижидер.
Od gotovive kasicki...na primer jabolko ednas vo denot davas da proba Ili nekolku pati na den po nekoe lazice da proba
Ние сега почнуваме и имам дадено круша и слива досега…планот ми е нешто како тебе, имам домашна тиквица, тиква и јаболко тие ми се следни на листа..за грозје незнам кога се дава а и мене ме интересира батат убав кај да најдам…ете можеби некој ќе ни одговори на двете
За грозје е рано, понатаму. На почеток се дава јаболка, круша, банана, слива, кајсија, праска,морков,брокула,компир,тиква,тиквица, карфиол,. Ако е домашно, уште поубаво. Свежо е подобро од варено. За батат не знам, не сум од Скопје.
Аха, еднаш, порано во денот за случајно да не има реакција. Очекувај дека може да биде една или две лажички хаха.
Батат прв пат од Кам дадов, не се погоди ич, дури горчеше. После тоа од Тинекс земавме, ок беше. Сега пак од Кам земав и убав е, поубав од тој во Тинекс..
Мене ми рече маж ми да пробам два пати по 90мл да му дадам. Ќе пробам и ќе видиме. 90мл еднаш после второто будење 90мл тоа доаѓа како еден оброк.
Зарем нема да ти плаче за повеќе? На мојот ако не му е дозата цела одма плаче, така е од новороденче.
Не знам, немам пробано, ми рече стави му цуцла и види. Ако плаче за повеќе ќе му дадам повеќе. Да пробам да го залажам ако успееме.
Да ти кажам сега ми се разбуди и му дадов 170мл ми беше жал 90 да му давам пошо во 7 му беше поледен оброк. Ако ми се разбуди за три часа ќе му дадам 90мл, а може да тера и до сабајле со овој оброк ќе видеме.
Во 4 се разбуди пак и му дадов 90мл, заспа и стана во 7:30. Не знам дали се буди така или дека е гладно...
Какви тестенини да земам без јајце, посни? Немам дадено уште јајце,треба веќе да почнам. Сакам тестенини да му дадам и тарана посна. Ако знае некој нека каже кај да најдам и која фирма..
Ако плаче гладен е ако се буди повесел или кенкав тогаш така се буди. Сигурно можеш да препознаеш само фокусирај се и проучи го бебето остај другите од страна. Што му даваш каква ви е дневната исхрана по грамажа и сооднос на намирници? Може можам да ти дадам совет мојот супер спие
После годинка само за кашички доколку треба па и после година ипол. А да пие после 2г а некои советуваат и после 3г. Ако мене прашаш ни тогаш нема потреба од кравјо млеко едно дете .