Ќерка денес полни 6м,се мислам утре да ѝ дадам овесни снегулки Друго да прашам. Има еден оброк, количински јаде околу 150-170гр. Да не е многу? Поголемата помалце јадеше
Тогаш моето јадеше од 120-150гр ама ниту едно дете нека не ти биде мерило, секое е само за себе, може и е потребна поише цврста храна и според мене радувај се што е така
Jas pocnav na 5 meseci I 15 dena...isto samo da doenje bevme ...mislam deka ako napreduva bebe od 5+ Ili 6 e najdobro...nie seuste probuvame vkusovi
Posle probuvanje na vkusovi ... Kako da vovedam dorucek ... Prvo da cica pa posle dorucek Ili prvo dorucek pa da cica...I po kolku Grama treba da bide dorucekot...I kakvi cajcinja davate od 6 meseci ..ne sakam sokovi da davam...sakam voda I cajcinja
Конечно од утре почнуваме со дохрана… др ми напиша на лист све што треба да дадам до 5ипол месеци, а сега сме 4ипол. Ке пробаме прво све посебно, а потоа комбинациии, ако може помош околу комбинација на зеленчукот… и каков ориз, просо, рж користите за бебе
За ориз почнав со тој од Хипп. Следно планирам обичен да земам. Просо земав на био космос, баш денеска прв пат дадов. Тиквица и батат ми е добитна комбинација, и плус си додавам морков, брокула, модар патлиџан, пашканат, што има дома ставам
Утре и јас стартувам со јаболче и трема ме фаќа Како го припремате јаболчето ? на пареа ? свежо блендано ? Јас тутурутка сум за спремање ова ќе ми биде најпосетувана тема
Секое овошје го варев како за прв пат. Понатаму ако е домашно, не варев. Сега почнав чат пат и купечко да не варам. Неам опција за на пареа во моментов, затоа варам.
Најдобро ти да си земеш хип јаболко каша или било која што имаш во најблиска аптека/продавница и да си дадеш 2 3 дена за вкус а после готви му
На пареа нека смекне и во блендер, чувај од водата малку ќе ставиш ако ти е прегусто. Или па готова 4+ нека пишува,јас со готови стартував, сега му кувам.
Просо, киноа (ги киснам од вечер во однос 1:3 со вода, сабајлето фрлам таа вода и ставам нова и варам, па додавам овошје и блендирам) Ориз на хипп Палента (во 100мл вода варам 2 лажици палента) Тие ги дадов на почеток
Банана гриз и какао малце Бисквити гриз ад Палента јаболко кајсија Инстант кутиите со житарки не знам кои ги имаш ама хип 5 житарки се супер и таа со бисквити ноќната... ако ништо не сака би ги пробала ноќните послатки се некако