Тешко ќе му е...ако 3ч. е буден за да се свари па да си легне без млеко, но тоа сигурно би било тешко изводливо. Јас воведов вечера за да заменам млеко, вечера па после 3ч. пие млеко и спие. @mar3q следно ми е да воведам двопек, и да планирам да го потопам во јогурт или к.млеко. @DELFINA81 се согласувам со мајките, после 7м. млечни.
Не ми текна на нив (не ги давам), сигурно се лесни како семолината што му ја давав во 6м., исто како млекце да сум му дала. На здравје нека му е и мирно сонче.
Син ми вечера во 20:30 и заспива во 21 само така држи до 06:30 со млеко ми се будеше во 04ч. Нема разлика дека му е тешко нешто само поубаво спие. Млекото го давам во 17:30-18ч
Ке видам сега како ке биде, дали ке издржи подолго... со млекце после неколку часа се буди обично накај 03часот и бара пак
Не глеј од 1 вечер пробај бар 3 4 дена така за да видиш разлика. Ако се буди пробај со цуцла нишкај презаспивај тоа може и навика да му е. Син ми од 5м ако не и нешто пред не памтам, спие цела ноќ се будеше за млеко ама давав цуцла.
Мојот се буди 2 пати ете сега во 23 или 12 ќе се разбуди и после во 4 си бара млекце. Сѐ испробав, џабе. 90мл пробав да му давам еднаш се излажа после другиот ден ммм ммм бараше уште и жал ми падна и му додадов 70мл + и реков нека тера со млеко ако толку го сака млекото. Ќе воведам вечера и јас со полни 8м.
Ние немаме полни 8, но качуваме мн на килажа, во консултација со педијатар се одлучив да воведам оти онака повеке од препорачаната доза пиеше ад млеко.
Наскоро започнуваме со пробување на вкусови. Бебето ќе прави 5 месеци за некој ден. Ме интересира кога воведувате вкус житарка ориз/палента/просо, само нив ги давате или заедно со овошје што веќе сте го пробале. На пример оризот за прв пат како го воведовте?
Многу те има напнато педијатарот. И моето е 10кг и што да прам, јас го пуштам да ползи да се движи и така ете одржува баланс. Ако ти ползи пуштај го нека се движи, ако не пак ставај го на стомак па нека пробува да ползи.
Хелп мајки, дали овие макарони се без јајце? И дали ги воведувате макароните 3 дена? @Monella @dunika дали знаете?
Скоро сигурна сум дека се. Сите производи на Барила се веган, па не би требало да содржат јајца. Јас ги дадов во ручек, не воведував по три дена