Јас ги сварив со вода додека згуснаа и додадов пасирана банана и две лажици јогурт мастен 1.5% Во 10:30 јадеше и сеуште го држи ете сега во 2 ручек ќе му дадам. Многу вкусно испадна.
За некој ден ќе почнам со воведување на храна. Знам се почнуваше со јаболко 3 дена. После тоа што да давам? И кога се почнуваше со безглутенски житарки, кога се воведува втор оброк? Се имам заборавено Сигурно пишува наназад но ме мрзи да барам.
Јаболко,круша,слива,авокадо,морков,тиквица .. Прв оброк после две недели од пробување вкусови, вториот пожелно е после еден месец од првиот. Безглутенски од 6 давам, глутен во 7ми ќе почнам.
Фала милки, изгледа обичен овес купив, ќе се најде за потака…значи следно да барам да пишува без глутен…а просо купив, палента исто, што е друго безглутенско?
Киноа амарант јас тие не ги давав ама ми ги кажа педијатарот. Друго ориз можеш да даваш и за доручек некогаш ако немаш идеи. Семолина на хип оризов гриз супер ми се најде за брз доручек само внимавај да ја земеш за 4+ без глутен дека има и со глутен.
Јас да прашам за предлози. Почнав со зеленчуци... тиквица и батат досега, авокадо е следно. Наредно, што да дадам? Мојов не ни пробува се' уште, лизнува и плука, некогаш и плаче. Знам дека овошје веројатно полесно ќе оди, планот ми е уште еден зеленчук па да почнам со некоја овошка. Од прилика кога почнавте со житарките? Амарант, хељда, киноа. Овес по поравило нема глутен, но е контаминиран во производство. Декларираниот безглутенски сепак содржи авенин, протеин што се однесува слично на глутенот. Би го вовела после останативе безглутенски.
не мора да значи дека полесно ќе оди овошјето. пробај тиква, слива, јаболче. Во принцип се што има сезонско дај го.
Nie za Edna nedela ke imame 6 meseci...imame probano jabolko,sliva,morkov,kompir I brokula...Sega e sezona na lubenici I dinji Dali moze da dadam
во принцип може, само немој да претераш во количина дека знаат да го надуваат мешето, па да не му е тешко ма бебе.
Прв пат ке дадам гриз земав од плавиот бебе гриз, читам дека се праве со млеко, ние сме на ад како го подготвувате, дали може со вода