Dali ciniite priborot casa/sise sto i da koristat za kasi decava sterilizirate ili samo se mie so sjaj i topla voda? I do koja vozrast ako se sterilizira?
Do sega vovedeno morkov, jabolko i kruska, denes ke dadam tikva e sega sakam naredno tikvica, kako da ja spremam? Ima li gotova kasa od tikvica??
Јас секоја вечер ги ставам во машина за садови и пуштам на највисока температура. Сите шишиња, цуцли, чинии, лажички, тенџериња што сум им спремала јадење тој ден П.с близнаци се па имам што се да ставам
@Pacient srna ги мијам со сјајот што го користам за миење на шишиња и цуцли,фрош за бебиња. Макар што мислам дека нема потреба да го користам веќе тој, секако е керамика тањирот и било кој сјај ќе заврши работа. Што давате за вечера? Млечниве продукти не ги сака многу па да барам некоја алтернатива само да не е млечно..
За првото користење ги стерилизирав, после не. Ги мијам обично со топла вода кога на рака кога во машина за садови
Super fala zenski da ne kupuvam sterilizator za dzabe...i jas mislev deka nema potreba ama si vikam da prasam da ne ispadnam mnogu labava da ne recam nemajka
Купи помала, млада тиквичка и спремај му ја или на пареа или свари ја, брзо омекнува таа, помини со блендер и дај му. Јас така ја воведов прв пат и многу ја сакаше тогаш, но и ден денес скоро во секој ручек ставам тиквица. 9+++ е син ми.
Колку грама кашичка треба да изеде бебе,па да се смета дека е воведено оброк? Знам малку глупо прашање и секое бебе е приказна за себе ,ама така да видам мислења
Мојата јаде некогаш 80,90 па 100 г никако да дојде до 120г.Не дека се брзам нешто,ќе јаде цел живот,ама 1 месец помина од проба на вкусови,уште малку ќе сме 7 месеци. Секое бебче си е приказна за себе,ќе пројаде и по повеќе
Мајки можно е бебе од круша да има грчеви и гасови? Три дена јадевме јаболче денес прв ден круша. Многу беше кенкава цел ден и многу гасови. И давам пробиотик немам воопшто престанато. И денес е прв пат во овие 5 ипол месеци да не се искака. Ама тоа и го очекував со воведување на цврста храна. Или претерав денес околу 40-50 грама изеде? Се мислам дали утре да и дадам пак само круша или да измешам со јаболко. Што мислите ?
И кај синко со цврста храна почна и запекот. Јас не би давала круша некое време. Воведи нова овошка или зеленчук.
Дали можеби ако и дадам слива ќе и помогне за стомачето и столицата? А баш читав крушата била добра за столицата. Многу чудно, волку гасови и грчења немаше ни кога беше ептен мала.
Па тоа важи за 99% бебиња а има и 1% кои нема да им годи круша. Слива е супер за бебиња со запек. Давај слободно. Ако забележиш и натаму запек комбинирај намирници кои предизвикуваат запек и кои се добри лаксативи.