Јас денеска баш земав телешко од месара Бисер , ни одбра многу убаво зема ново парче и одели за бебуш 600-700гр земав и сеа незнам што да му правам дали да го варам сето или само да го поделам.
Дироко, од кај вас, има и кај нас. Ми јавуваат кога носат свежо и зимам по 1200гр варам за еден час и се распаѓа, многу свежо им е. А мисиркино од маркет на тацна зимам, незнам фирма
@Milkiway морам пак да те тагнам, сори…или било кој друг…Неможам никаде да најдам безглутески овес или овесни снегулки…ми треба слика
Во ДМ, тешко се наоѓаат бидејќи изгледаат скоро исто ко глутенските. Еве, значи бараш да пишува Glutenfrei. Убаво гледај кај безглутенските работи и житарките, не знам точно кај стојат ама тука се. Спојлер Извини за штипката
Отприлика по 50г варено месо давам на оброк. Мене ми испаѓа секогаш повеќе од 200 г и не го дојадува цело. 200г максимум оброк јаде. Лебче ѝ дадов да проба малку, 9+ е, од тоа што го имавме дома. Понатаму би давала од тие фурнаџиските лебчиња ама мислам рано е. Заинтересирана беше ама само ронка ја оставив колку да проба. Ако ѝ дадам мислам само тоа ќе ми јаде Тестенините ги блендираш или цели како парчиња ги јаде? И сакав уште да прашам патлиџан кога дадовте и како?
Јас со хип кашичка која имаше малку патлиџан во состав, потоа најдов домашни и варев, ставав 1/4 од мал патлиџан од прилика уште земам од нив, сега јаде повеќе и на парчиња со јајце
Да исто изгледаа кај мене мм ги згреши и јас мислејќи дека се безглутенски му давав на бебе Само знакчето е разликата
Јас уште немам почнато да давам , планирав сега следната недела или викендов и да го средам сега. По 30гр да спремам за старт така ?
9+++ е сега. Тестенините Барила му ги воведов јас пред 10-тина дена и ги блендирам заедно со зеленчук (патлиџан, кромитче, тиквичка и сл...) и рендам моцарела одозгора. Не сум дала одамна ова бидејќи снема Мегле моцарела по маркетиве, а друга нејќам да давам. И патлиџан воведов, пред две-три недели. Обавезно готви го патлиџанот, динстај го со зеленчукот и тестенините во вода све дури не добие текстура како салце и благ вкус. Пред една година смее да се дава патлиџан ама не смее свеж поради киселината, затоа убаво готви го. И маслиново масло во него обавезно. Ликопенот во патлиџанот е повеќе корисен кај термички обработен патлиџан.
Vo kolku casot gi davate obrocite?Kako vi izgleda Eden den so mleko I hrana? Po kolku Grama treba da bide obrok? I kolku voda treba da pijat...znam deka e sekoe bebe razlicno ama od prilika da fatime nekoj red