Мојава еве ја два месеца уште е толку и тоа 50 грама да изеде тоа е врвот. Вчера ми беше денот за славење иако ручекот изеде 60 грама ама и тоа е за славење Ја и дадов неколку намирници и одма почнав со комбинирање. Се надевам кратко ќе ви трае периодот на не јадење
Сигурно има пишувано за жолчка но да не вртам, некој да ми каже од колку и како се дава, уште малце правиме 8 месеци, фала многу.
Kolku dena vo nedelata davate meso...I ako dadete jajce Dali davate meso...I za vecera najcesto sto davate...
Жочка почнав сеа на 8++ иако мислам дека од 7 е дозволено, ама воведувајќи други работи скроз ја заборавив. Се воведува цел месец од форумов сите ја воведуваат по двапати неделно( прашав и педијатар рече да така треба) ги одбрав среда и сабота прво даваш по 1/8, па следна недела 1/4, па треета недела 1/2, и на крај цела. Ја давам наутро со кашичките малце ќе изронам и прво неа ја давам па после кашичката @stanislavac јас давам 5 пати, 3 дена телешко, 2 дена мисирка, 2 дена јајце, во деновите кога даваш јајце, месо не се дава За вечера почнав пред една недела дека количински ммогу малце јаде купувам пд кашичките ноќни на хипп Овде гледам дека даваат пак некоја житарка гриз, палента, со млеко, биквитти и млеко, плус банана.... ѕирни во темата денешно мени срчни вечера ќе ти искочат предлози од членките
И јас прашував пред некое време дали некоја мајка дала и во комбинација со што одговор недобив Инаку стои во табелата од 8+
Не сум дала јас, но во хрватската група велат дека може, се става цела во кашичето, или на бебе да ја јаде само.
Znaci moja beba ispadna jadac neviden… Probuvame vkusovi eve veke dve nedeli, abre lugje kako za prv den neli nova namirnica i i toplam po tri cetiri polni lazici mislejki deka ke proba tri cetiri lazicki i tolku… abe ne, celoto go jade i uste bara, otvara usta… sve bendisa, nego prasanjeto mi bese da ne preteruvam mnogu da i davam, prviot den tri cetiri lazici polni, a vtoriot den ostanatata kasa od vcera i plus mlekce posle toa okolu 60/90ml…
Пиши во грамажа колку даваш Ја правев вака на почеток Прв ден 2 3 лажички Втор 10 лажички Трет 80-100гр Бар саат ипол третиот ден чекавза дадам млеко. Ова дури нема житарки не се рачуна за оброк повеќе како ужинка. Не заменуваш млеко без житарките.
Gramaza ne znam, prv den tri cetiri lazici od nejzinite ama polni (od prilika 10tina zalcinja ispagjaat) i vtoriot den ostatokot od teglata (davam kasi na hipp)… i uste e gladna pa odma praam mleko posto place inace ad pieme po 150ml na 3,5/4 casa zitarki uste ne sum vnela, imam uste nekolku namirnici pa ke vnesam oriz proso kinoa i amarant
Епа добро житарки кога ќе воведеш ќе биде понајадена. И на самите овошни мали хип стои дека се ужинка и син ми не го заситуваа
Исто и мојава јадач е Пробавме тиква, тиквичка и јаболко, само од јаболкото на хип и идеше нагони на повраќање. Инаку тиква и тиквичка многу сакаше кога и го тргам плаче, ама јас и давам по помалку ми беше страв да и давам колку што сака да не и биде тешко. Ама штом и ти викаш дека даваш повеќе ќе дадам и јас
I mene mi bese strav da ne i e tesko, ama nema gajle haha… nie probavme morkov, jabolce, krusa, sliva, tikva, kompir i denes banana…. Sledno ke davam tikvica, brokula, paskanat i praska pa ke pocnam so zitarki
Кое телешко месо е најубаво за бебе? При крај ми е замрзнатото па треба да купам ново. Месо купувам само за неа затоа што јас и мм не сме многу по телешко. Ова сеа што го имам за неа и мн јак мирис има, а и вкус. Со сите телешки меса е така?
Првин дадов сува ради што не беше сезона на свежа, кога излезе дадов и свежа @Krofna* Свежа ја давам до овесни снегулки потопени во некој вид на млеко кокодово, бадемово, слино сега веќе и кравјо и ставам смоква свежа, малина и капинка може и цимет или ванила дупер вкусно испаѓа За сува смоква ја кислам 2-3 смокви во жешка вода и 1-2 урми исто и нив во жешка просо варено, јаболко, какао и блендирам како пудинк иде