Majki, treba vechera da pochnam da mu davam od utre. Ne mi e jasno, kako sega ke mu voveduvam namirnici, na pr. Ovesni, rzani snegulki, urda, jogurt, k.mleko... Na primer za vecera bi mu dala ovesni so k.mleko ama kako prvo da gi vovedam? Pred nekoj od postoechkite obroci?
Primer od ona shto mu davav: 1. kompir, brokula, kromid i tikvichka. 2.brokula, morkov, luk i tikvichka. 3.karfiol, tikvichka, luk i piperka. 4.teleshko, morkov, kromid i tikvichka
Јас вака:кромид,батат,ориз и мас масло,дали ќе е вкусно кој знае. За нас ќе зготвам без проблем све,али за бебе му ја мислам многу
Како брзо ти порасна бебето до вечера стигнавте, наутро ќе воведуваш по 3 дена освен глутенските Нели пиевте и ад? Млечните ти се воведени слободно давај му
Da, pie AD. LELEE ne da letna vremevo, ne mi se veruva deka na rabota od sleden mesec odam. Jadacishte e, se nadevam vecerata ke go drzi. Nedelava se budi po 2pati nokje za mleko
Сакам да дадам од ноќните на хип со какао ама до сега не сум давала какао, дали има некој ризик за реакција
Све што е нов вкус,штом го даваш прв пат гледај тоа да биде за доручек или ручек за ако јави реакција да го видиш и да реагираш, вака ноќе дададеш и тоа за 1час ќе си легне, сепак не би ризикувала.. Реакција од некоја намирница може да се јави и по 8часа не мора да е веднаш
Каква палента давате за прв пат? Бебето е 5 ипол месеци, почнавме со вкусови и сакам палента да земам. Во маркет тие што ги гледав на сите пушува дека содржат траги од глутен, а нели не смее сеуште глутен или не е страшно во толку мала количина? И со слика ве молам