Nie isto pocnavme so vkusovi, cim dobijam zeleno svetlo od pedijatar odma ke kupam vakva https://www.google.com/search?q=hip...ient=mobile-gws-wiz-serp#imgrc=GIUwFg58K-8MAM sega za sega mi rece da dadam proso amarant kinoa i oriz
Значи има на хип, супер. Да не барам по маркетите А зошто чекаш зелено светло? И на кутијата пишува дека е за 4+
Pa znam deka pisuva ama ne mi spomna, koga pocnavme so vkusovi bevme 4++ i mi napisa na eden list sto da dadam do 5ipol meseci, potoa novi namirnici ke mi dade…
Чудно. Мене меѓу првите намирници ми ја спомна пченката. Ама сепак зависи од бебе. Моето треба да качува повеќе килажа може затоа.
Дадов јаболче, морков, крушка, тиква.... Друго што да му дадам? Само тиквата ја сака моментално... Матичниот педијатар ми рече се сезонско може. Ама ај малку помош. Инаку следната недела правиме 5 месеци.
Слива, праска, банана, нектарина, диња... батат, тиквичка. Штом тиквата ти ја сака можеш јаболко тиква имаш ваква хип кашичка
Јас, цела превозбудена, да пријавам успех денес Просо, круша и банана му се бендиса, лапна 2-3 лажички од неговите вкупно, и немаше плачки Дури и се насмеа Можно е да не сака да јаде од забите? Два први му излегуваат моментално. Не е нешто екстра нервозен, ама си викам можда нејќе да јаде поради тоа и има надеж откако ќе ги извади.
Точно, малата два дена уста не отвара за јадење. Денес гледам бела точка одозгора, пукнал кецот (4 месеци после долните кецови) редно беше. Туку, сакам да и дадам свежа салата, од кога почнавте и што давате најчесто? Денес и дадов да проба од кај мене рукола, ја лапна без проблем ама страв ми беше да и дадам повеќе.
Дали ако пие бебето ад се рачунаат млечните за воведени? Мојата пие ад еднаш на ден, има доручек и ручек и плус цица. И дајте некој рецепти за повеќе да качува на килажа... 6++ сме
Ад е на база на кравја сурутка, мене докторката ме искара зошто не му давам млечни ко бебе ми е на ад Мајки абц сир од кога почнавте?
Jas na hipp zemav za prv pat...koga ke ja potrosam planiram da zemam Edna so detence na nea ama nemam slika za ti pratam...za pocetok zemav na hipp I oriz,griz I palenta
Модар патлиџан како приготвувате и со што оде најдобро , само да не е на пареа. Немам тука решетка морам или да варам или печено , за ручек сакам да му дадам за првпат.