Па првиот пат незнаев дека ке стане како гума и заврши во канта. Сега со што и да го мешам компирчето со малку водичка го пасирам и исто како тебе морков, тиквичка ги блендирам и ги додавам во компирот Сега деновиве сакам сладок компир да му дадам, најверојатно и тој се пасира само... а инаку од обичен компир не е баш воодушевен, му го подметнувам по малку во кашите, ако е некоја каша повеќе на компир не ја јаде... чуден е синко мој, исто како што и не јаде пасирана банана или каша која е повеќе на банана
Isto i moevo.po 110-120 i davam.nekogasgo jade celo i i dodavam uste malku a nekogas i e taman.toa ustvari e kolku edna mala teglicka od gotovite.
Слаткиот компир можеш слободно во блендер, не се прави како лепак како обичниот компир Така што со слаткиов ете ти замена за обичниот компир барем за почеток. Ќерка ми пројаде обичен компир на 9 месеци.
Denes vo kombinacija na tikvica i morkov staviv i dva lista blitva.Site svareeeni i izzzzblendirani.Staviv i dve tri zrna himalajska sol.Vaka li voveduvate blitva? Imame polnisest i edna nedela.Nema da jade no kolku da proba.Ah kolku sakam se da izede. Go izvadiv toj zadebeleniot del kako drska sto e na blitvata.
Jas denes prv pat palenta ke i pravam.posto mali sme za ml.proizvodi so sto mozam da i kombiniram.jabolko, banana????
Joy denes prv pat.Nisto od kasicki vo usta ne stava,zatoa.So blitvata e vo red? Napraviv da bide potecno.
Кога ќе даваш блитва првата вода фрли ја. Исто и со спанаќот. Кога ќе почне да врие тргни го тенџерето и фрли ја таа вода и пак во нова продолжи си со готвењето. Ако ја оставиш првата ќе крцка, не е убаво за јадење. Иначе и јас ставам по малку хималајска сол и сушен зеленчук и доаѓа како вегета, иначе не ги јаде воопшто зеленчуковите и месото.
Солта ги оптеретува бебешките бубрези исто како и нитратите од блитва,спанак ..затоа се даваат само еднаш неделно. Бебето незнае што е сол така да џабе ставате
Јас не користам сол, како еден вид на зачини ставам кромид, пашканат, целер или морков, поединечно. Во последно време почна убаво да си јаде, оброк од 100,150,а некогаш и повеќе. Од пред два дена и воведов и трет оброк, си го јаде. Претпладне околу 10 часот јаде овошје со некоја житарицажитарици, па попладне околу 14,30 зеленчук со месо (пет пати неделно по препорака од гастро, зошто не внесува млечни производи) и околу 18,30 гриз или бисквити ло бело со ад новалак. @galapce јас па ставам еден лист блитва, да не е малку
Abe mila,staviv dva lista,lolku da go proba,vo kombinacija so tikvica i morkov.Ispadna skoro cela tegla.Bliznavme so sila nekolku pati,pa povrati i tolku.
majki biskviti od koga se davaat? Citav imalo bez gluten nekoi, tie moze li da gi davam na 6ipol meseci, ili da pocekam? I ako moze kaj gi ima da se kupat? Za kompirot, @mariz jas go davam so tikva i sliva i go jade, inaku i mene mi prai faci ko da se davi
A od koga se davaat? Spored mojot pedijatar vrska nemalo gluteni i takvi raboti od 7 meseci se mozel da jade, duri i sol
Па ако немаат глутен тогаш од почеток на дохрана, но јас не би дала толку рано, посебно не на 4 месечно бебе. Дури откако ќе се почне со житарици (еден месец по почеток од дохрана) посебно зашто бисквитиве имаат додадено шеќер. Подобро бебе прво да се научи на природни вкусови, овошје и зеленчук.
Pa nie veke ruckame, eve skoro mesec ipol, pa gledam si bara i vtor obrok, vovedov oriz, sega ke dadam i zitarki nekoi, neznam koi moze, ama ke se rascitam po temava, biskviti ke dadam i taka ke terame napred
Mamicki prosoto kako go pravie?So sto go kombinirate.Demes zemav pa sakam od utre da mu vovedam. Moze li kasickive da gi pravam potrcni za da probam so sisence da gi davam.So lazicka ne jade.