Истите ги купив пред некој ден. Планирам да ги варам со шери домат, кромид и одозгора моцарела. Сигурно ќе треба и некој зеленчук плус за да се добие на грамажа. Исто, и се тоа што наброја Шанел.
Мајки,јас пиев јогурт (од бучен козјак) бебе ме гледаше и викам,ај да и 'дадам,и се допадна изеде 7.8 лажички мали,само јогурт.7 ++ сме.,смеам така само јогурт или ранко е?
Не дека сме мн.јадачи ние.ама ете и се бендиса ептен и усте отвара дури за уште и уште Инаку по многу малку ми јаде од кашите.мн ретко да изеде 120 грама.До мене ли е,до неа не знам ,почнав и да се нервирам,купувам,правам,фрлам,некогаш јас изедам и така. А за цицање душа дава.,се тешам со тоа викам си,ајде си цица убаво и мн често.ама мора и повеќе од кашичките знам.Ај ќе пројаде.
Ќе пројаде, само стрпливо. Штом има цице во равенката знаеш барем дека не е гладна. Пробај и со кисело млекце штом и се допаднал јогурт. И утре види за доручек овошен јогурт направи, може ќе 120ка.
И моето околу 100 грама дали јаде а и помалку. И нудиш веднаш после кашата цице или како? Воопшто колку време мине цице-каша и обратно. У збунка сум со тоа па ме интересира како е. Педијатарот ми вели пред и после каша да има 2 3 часа поминато, а акушерката ми кажуваше после каша да понудам секогаш.
Па зависи колку јаде од кашата,ако јаде малку,нудам веднаш,а обично малку јаде.,а ако се случи така повеќе,покасно нудам,ама секако не е.2..3 часа.бидејки знам гладна е,иако не плаче,а цице не одбива никогаш. Јас за сега додека сум дома многу многу не му ја мислам,тука е цицката,ама на работа за 2 месеца ќе кренам,ќе мора да јаде сакала и не таа..Се надевам за два месеца ќе стане јадачка голема.
Мајки ние сме 7+ и имаме 5 оброка во денот Прв оброк е АД Втор овошна каша Трет зеленчукова каша и последните два се АД Дали планов ми е во ред или да сменам нешто? планирам од следниот месец/месец ипол и вечера да и воведам т.е 4тиот оброк и пред спиење пак АД Што давате за вечера овошје или зеленчук? од кашички често купечки и давам и ги јаде цели по 190гр. ама па пола саат после кашата може да испие и 90мл млеко,да не е превише тоа?
Моите се со исти распоред наутро и пред спиење млеко, измегу доручек, ручек и вечера во 18часот во 21часот АД и на спиење. За вечера им давам житарици со овошје. Иначе сме 9++ После каша никогаш не сум понудила млеко да пијат, кашичката ги држи 3 саати јадат по 200гр и млекото ги држи наутро 3,5 до 4 часа, пијат по 200мл млеко готов оброк.
Дајте мајки некоја табела на исхрана по која се придржувате. Кои намирници се воведуваст и во кој месец. Моето бебе е 4+ и за недела две планирам да почнам со јаболче или мотковче. А кашички гледам има комбинирано од две до три овошки такви да не и давам на почеток?
Ova e od mojata doktorka, nie pocnavme so dohrana na 4++ i eve veke imame vovedeno dorucek a sme 5++, jas odev po ovoj redosled, sega cekam spisok so novi namirnici… inaku edno ovosje/zelencuk davas dva tri dena (jas po dva dena) da proba pa posle odis na novo. Takvi mesani kasicki mozes da davas ako veke imas vovedeno sve sto ima vo kasickata osven edna namirnica (ako kasata e so tri ovosja, gledas dve od niv da gi ima probano veke a tretoto da e novo)
Многу е тоа после пола саат млеко да пие. Не ти повраќа? Бар 3 саати меѓу оброци треба да има. Планот ти е супер само да ти биде на 3ч Вечера давам житарка некоја со или без 30-60мл ад зависи, обично бисквита, банана, зеленчук не сум давала бидејќи тоа јаде ручек и некогаш му е тешко на стомачето.
Не знам зошто бисквити навечер да се дава. Нели е тоа додатен шеќер? Ви спијат ли после тоа навечер? Мене ми е страв бисквити за вечера да не стане хиперактивен. Па јас да јадам навечер бисквити со млеко ќе ми е тешко не па бебе. Секое бебе различно е може вашите поднесуваат..
Јас давам лобело со ад и банана, сум немала проблем за заспивање Вечерата ни е во 17ч Млекопие во 20ч и заспива
Па до сега ни еднаш нема повратено ни па да бљуцне малку. Приметувам дека после кашичката е уште гладна А дали давате цели парчиња т.е од кога почнавте да давате? Ја сеуште се и блендам
Добро и да не бљуцне пак е многу тоа храна. Мораш ти да поставиш граници моето е такво колку му даваш ќе јаде а не е гладно. Ако ти прифаќа парчиња давај син ми не јаде само блендирано
Jas za vecera obozavam mleko so biskviti ili dzidzi bebe so mleko, me zasotuva i mi e top, bebe mi e uste malo ke vidime nq nego kako ke mu e
Ја пораснав со бисквити и млеко - попара за вечера Инаку му давам и до сега немало проблем со хип, лобело, лино кекси ама пример некоја житарка и 2 3 бисквитки за вкус и ад.