Да мораше да оди очи ќе вадев за менито. Веќе ја кренав дискусијата на високо. Гледам септрмври е "подобро" малку од ова што гледав. Затоа и се премислив.
Јогурт обично користам за појадок или за ужина, му правам со овес и нешто овошје ставам, кога сушено кога свежо, некогаш лебче со јогурт јаде (попара) или пржено лебче со јајце и јогурт му мацкам (ако немаш уште воведено јајце не го прави ова), за ужина му правам јогурт со банана, или смоки со јогурт. Исто бев и јас на почеток поима немав што со што да комбинирам, ама после сами ти идат најразлични комбинации.
Nie pocnzvme so gotovi kasicki na hipp. Kako gi spremate meka i zolta krusa, banana i sliva? Mislam jas samo da gi izblendiram i da gi pomesam so vareno ili peceno jabolce na primer i morkovot treba da e varen. Taka ili i niv treba da gi obrabotam termicki? Bebceto e 4+++
банана не се обработува круша и треба да е мека , зрела убаво инаку може да направе запек. Вари , печи или готви на пареа се на старт.
Utre prv pat ke davam batat, doma imam samo blitva, oriz i brokula, dali moze da iskombiniram oriz batat i blitva ? Ili oriz batat i brokula… za dorucek mi e jade okolu 9h a maz mi se vrakja nakaj 10 od rabota
Можеш мислам, јас сум ги дала и двете во комбинација. Е сега овде пишуваа дека компир и ориз не се давало во комбинација заради запек, ама па мојава е редовна со столицата не сум имала таков проблем.