Ако бебе не го изеде оброкот, дали да му понудам пак после 15 мин или колку ќе изеде толку, после тоа да не нудам пак?
Јас нудам бидејки мојата не е баш јадачка,некогаш изеде по второто нудење,некогаш не..знае дека ќе добие цице. Инаку зеленчуковите каши повеќе ги сака.
Мамички здраво. Ние сме 4 месеци +. Вчера го носев на педијатар мојот син. Ми рече др може со кашички да почнеме. Му давав кашичка од јаболко и круша. Денес од морков и јаболко. Може ли да пишете какви други кашички може... Од кога може зеленчукови и од што... Тиква кога се дава (долгата блага)..
Колку време треба најмногу да помине од последното млеко, до доручек сабајле кај 8месечно бебе? Пр пие млеко во 20 за 9, па станува накај 20 за 8 и во 8 доручкува. Треба ли да будам за млеко? Конечно почна да ја преспива ноќта после тешки маки со спиењето цело лето, ама па ми е страв да не е многу 11,5 саати без јадење да не е многу мала
Мила ,треба една намирница да се воведува два или три дена,за почеток по малку,потоа ќе зголемуваш. Две нови намирници заедно не се препорачува,ако не дај боже дојде до некакава реакција,да се знае од која е.
Јас нудев така и сѐ што постигнав беше само поголема одбивност. Сега веќе не нудам, колку што ќе изеде-толку. Не се замарам ни дали изела 2 лажички или цела чинија. И не нудам замена ако не ѝ се свиѓа.
Моево сега за сега, да чукнам во дрво, јаде колку - толку, ама некогаш имам впечаток дека му здосадува, па почнува да се трга, па да се витка, а кога ќе му ја подадам лажичката, си лапнува. Затоа мислев, дали после 15 мин, да пробам да понудам пак, не да го форсирам, чисто да одмори малку, па да видам дали сака да се дојаде. Ама не знам дали е правилно така
Мила давав посебно јаболко, посебно крушка, посебно морков. Па вчера првпат мешено јаболка и морков, и денеска планирам исто, еднаш му дадов вчера, инаку некогаш 1 некогаш 2 во денот давам..Отприлика околу неполни 10 лажички. Мислев што друго може на ред.. Од зеленчук...
Jas vaka pocnav ama aplikacijana za blw solid starts vika ako ne e namirnicata poznat cest predizvikuvac na alergii mozete i poveke odednas poso sansite se mali da javi alergija sto mi ima logika. Toa pak se mislenja od nekoi americki doktori ne e random housewife da deli soveti
Кога го давав по шема го дробев врз зелечунковите каши во кои нема месо. Цела жолчка кога стигнав ја комбинира(в)м со леќа, идејата ми е од тука, а малиот многу ја сака. Имаше и една мајка постирано комбинации со жолчка од некој сајт, пребарај на лупата.
Стигнавме 11++ и се спремаме за прв роденден. Одам и на работа и никако да најдам време за форумот. Ново е тоа што воведов ужинка меѓу ручекот и вечерата и плус белка воведов . Давам за ужина обично свежо овошје (домашна круша), банана или тиква. Вчера дадов Лино пудингче со гриз внатре. Е сега сакам да му спремам домашен овошен јогурт ама не знам со каков млечен производ. Барам грчки јогурт неутрален ама нема...Па би сакала да споделите искуства. Второ - моцарелата на Мегле ретко веќе ја има по супермаркетиве. Освен таа на Зот што не ми се допаѓа - која би ја препорачале друга или пак друго несолено сирење...? Во урдите немам доверба во никоја да купам...
Јас на малата и правам или со јогурт или со кисело млекце овошен јогурт, за вечера тоа јаде најчесто. Кисело млеко,круша и банана јадеше денес вечера, јогурт со манго и слива (+овес) за доручек. Многу го сака. Каков грчки јогурт неутрален бараш? Тие не се ни кисели ниту солени.
Грчки го земам оној на Олимпус во Кам со нормална масленост што е, не оној low fat. Кисело млеко и обичен јогурт користам Бучен козјак. Урда од Здравје радово најмалку сол има 1% Смути правам со овошје, баннаа обавезно за густина и малку јогурт. Ставам во шмукалчињата на твистшејк за надвор кога одиме. Moцарела каква ќе најдам не се сеќавам каква земав последно.